Alternativ.nu
Odling => Frukt & bär => Ämnet startat av: nordik skrivet 19 aug-12 kl 16:58
-
har äntligen fått en massa bär på min havtornbuske. någon som har förslag på vad man kan göra med bären? hur får man bort kärnorna om man ska göra sylt?
-
Gör marmelad!! Jättegott ;D Passera bären. Det finns lite olika recept om man söker på nätet.
Själv har jag gjort marmelad och ska nu prova att göra gelé och saft.
-
Du kan koka dem i sockerlag och förvara till smarriga efterrätter. Hälla lite över glass tex. Eller torka dem och få lite nyttigheter i teet.
-
Frys in och använd till smothies
-
Havtornssorbet!!!! det är nog bland det "godaste" jag ätit,
-
Oh ja, det tycker jag med, supergott! Havtornssylt är det godaste jag vet i syltväg. Och kärnorna är inget att bekymra sig om, det är bara att gilla läget. Gör man ju med hallonsylt med.
MvH
Christina G
-
Min man gör en jättegod havtornsmarmelad med lite apelsin i. Så smarrig!
-
Frys in och ät sedan som de är, ha i filen eller gör smoothies!
-
Jag upplever att dom blir litet slafsiga som frysta. Vätskan går ur dom på nåt vis. Jag föredrar att koka dom litet innan frysningen, som en sylt nästan. Antagligen minskar C-vitaminhalten rejält då, men det kommer den att göra ändå.
MvH
Christina G