Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Älgen skrivet 18 aug-12 kl 00:00
-
Har varit ute idag och plockat ca 100 liter lingon, härligt med det röda skogsguldet
-
Vågar jag frga hur lång tid det tog.. ???
-
Det tog ca 5 timmar
-
Har varit ute idag och plockat ca 100 liter lingon, härligt med det röda skogsguldet
-Jisses snacka om att spendera dagen.. Ja ja det funkar ju att frysa och göra sylt efterhand..
-
Med bärplockare då väl? Men tar det inte lång tid att rensa sen? Blir så avis, jag har plockat (och rensat!) många timmar redan i år, men ännu inte fått ihop mer än att det ätits upp ganska omgående :) (måste ha en synnerligen ineffektiv plockstil!)
-
Att plocka 20 liter lingon per timme är inget problem alls, och lingon är inget problem alls att rensa med ett rensgaller
(http://www.termometerbutiken.se/shop/thumbnails/shop/12451/art51/h8413/8718413-origpic-ee8bd4.jpg_10.7047_0_78.5905_100_185_172_75.jpg)
-
Lingon är ju inte alls mosiga av sig som ex. blåbär.
Det går jättesnabbt att plocka lingon även utan bärpockare, bara att "dra ner bären" i hinken. :)
-
Jag trodde inte de var mogna redan?
Var är det du plockat?
-
Att plocka 20 liter lingon per timme är inget problem alls, och lingon är inget problem alls att rensa med ett rensgaller
([url]http://www.termometerbutiken.se/shop/thumbnails/shop/12451/art51/h8413/8718413-origpic-ee8bd4.jpg_10.7047_0_78.5905_100_185_172_75.jpg[/url])
Det går jättesnabbt och smidigt att rensa med denna! Man kan ta med den ut i skogen och rensa på plats så är man redan färdig när man kommer hem :D
-
Själv byggde jag en sådan här:
(http://3.bp.blogspot.com/_K9nhl1N9Rp8/TE_NxzSWPvI/AAAAAAAAA_I/B56y87XtVlE/s1600/Cleanberry.JPG)
Den rensar en hink blåbär på några minuter.
-
Ja det blir säkert mycket nyttiga blåbär, med extra fiber
-
Koka en lag på en liter vatten och en halv liter socker, häll i lingon i glasburkar och slå på lagen när den kallnat. Sätt på lock och ställ burkarna (upp och ner) kallt i minst 2 månader.
Otroligt gott att äta till glass - och till kött också. Men godast är det till glass.. :P