Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Znibban skrivet 08 aug-12 kl 16:02
-
Har precis fått hem en efterlängtad fruktpress- så nu ska jag pressa egen äppelmust.... men vill börja med att pressa klarbär och göra gelé. Frågan är nu om man måste kärna ur först eller om man bara kan lägga in bären som de är. Det hade ju varit ljuvligt att slippa :P
Pressen kommer från internetsidan fruktpress.se och är en rampress (tror jag det hette).
Hoppas någon som vet ser denna fråga nu, för bären ligger här och väntar.
Tack på förhand.
-
Kasta ner dem i kastrullen istället och gör som vanligt, det verkar smidigast . Eller finns det nån fördel/smart recept med fruktpressen??
Jag kokar gelé på hela bär, låter rinna av i silduk och kokar sen ihop saften med sockret tills dess att geleprov visar att det är klart.
Hur tänkte du göra?
Med vänlig hälsning,
Karin
-
:-[ ;) du har nog rätt Kringlan men jag vill ju prova min fruktpress ;D
-
Du är söt du ;D
-
Se till att använda filtret (duken) när du pressar, annars kommer det skvätta saft åt alla håll!
-
Måste berätta hur det gick!
Jag hittade en liten urkärnare och det gick jättelätt men tog lite tid ::), man fick tta dem ett och ett.
Men gud vilken saft och sylt det blev av klarbär!!!! Smakar lika gott som den danska körsbärssåsen på tetra, om ni har smakat den. Så nu har jag gjort falsk ostkaka på zuccini och sötmandel och tar klarbärsylt eller gele till.
Jag som har svurit i alla år över det "tradiga klarbärsträdet", inte ens fåglarna har velat äta av de sura bären.
Det blev jättegott.
Nu är det nästa problem - var hittar man en överkomlig äppelrivare?