Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: anlet skrivet 04 aug-12 kl 14:45

Titel: Fryst grädde
Skrivet av: anlet skrivet 04 aug-12 kl 14:45
Är det någon som vet om det går att vispa fryst vispgrädde tjock ?
Trevlig sommardag
Titel: SV: Fryst grädde
Skrivet av: afroza skrivet 04 aug-12 kl 15:10
Jag vispade fryst vispgrädde häromveckan, den tjocknade som vanligt men behöll en del fettkorn i som inte gick bort i vispningen. Resultatet blev en lite kornig vispgrädde som smakade gott men hade mindre tilltalande textur.
Titel: SV: Fryst grädde
Skrivet av: Händig Man skrivet 04 aug-12 kl 15:15
Jag vill minnas att tinad grädde blir gryning och inte går att vispa! Googlade lite på ämnet och det verkar som jag minns rätt - visserligen ska tinad grädde gå att vispa men konsistensen kan bli grynigare, står det. För bästa resultat skulle jag köpa ny grädde o använda den frysta i matlagningen!

fast sen beror det ju som med allt på smaken, personligen vill jag ha så "slät" grädda som det går, oavsett mo det är i matlagning eller bakning, däremot brukar jag frysa VISPAD grädde i såna där isbitsformar, perfekt att ha i när man gör sås eller liknande och man vill få den fylligare ;)
Titel: SV: Fryst grädde
Skrivet av: anlet skrivet 04 aug-12 kl 15:26
Tack för informationen
Titel: SV: Fryst grädde
Skrivet av: Nina W skrivet 04 aug-12 kl 15:45
Fryst vanilj-grædde ær gott till bær. Blanda ner lite ækta vanilj och socker i hårt vispad grædde och stoppa i frysen.
Titel: SV: Fryst grädde
Skrivet av: Trollmor skrivet 04 aug-12 kl 16:02
Ja, att frysa redan vispad grädde går bra, fast den är inte särskilt hållbar.  Nina Ws förslag skulle jag kalla grädd-glass, men det kanske är fel?

  Jag har aldrig lyckats vispa grädde som varit fryst.  Kul att någon kunde!