Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: anlet skrivet 04 aug-12 kl 14:45
-
Är det någon som vet om det går att vispa fryst vispgrädde tjock ?
Trevlig sommardag
-
Jag vispade fryst vispgrädde häromveckan, den tjocknade som vanligt men behöll en del fettkorn i som inte gick bort i vispningen. Resultatet blev en lite kornig vispgrädde som smakade gott men hade mindre tilltalande textur.
-
Jag vill minnas att tinad grädde blir gryning och inte går att vispa! Googlade lite på ämnet och det verkar som jag minns rätt - visserligen ska tinad grädde gå att vispa men konsistensen kan bli grynigare, står det. För bästa resultat skulle jag köpa ny grädde o använda den frysta i matlagningen!
fast sen beror det ju som med allt på smaken, personligen vill jag ha så "slät" grädda som det går, oavsett mo det är i matlagning eller bakning, däremot brukar jag frysa VISPAD grädde i såna där isbitsformar, perfekt att ha i när man gör sås eller liknande och man vill få den fylligare ;)
-
Tack för informationen
-
Fryst vanilj-grædde ær gott till bær. Blanda ner lite ækta vanilj och socker i hårt vispad grædde och stoppa i frysen.
-
Ja, att frysa redan vispad grädde går bra, fast den är inte särskilt hållbar. Nina Ws förslag skulle jag kalla grädd-glass, men det kanske är fel?
Jag har aldrig lyckats vispa grädde som varit fryst. Kul att någon kunde!