Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Lidhem skrivet 17 jul-12 kl 08:21
-
Förra året provade jag rabarbervin. Mmm vad gott det blev.
Så i år satte jag naturligtvis en ny sats och förväntansfull smakade jag igår. BLÄÄ vad har hänt vinet smakar ingen rabarber utan bara spritvatten.
Varför blir det så ? Någon som har nån idé, Vad tror ni man kan göra för att rädda det?
Fick en idé om att blanda med rabarbersaft men den kanske inte är så lyckad/ LIDHEM
-
Jag har aldrig gjort rabarbervin men det låter gott och jag tycker mycket om rabarbersaft/sylt. Förutsatt att du har använt exakt samma proportioner och recept som sist kan det ju vara så att rabarbern var mer mogen när du skördade den i år? Det är ju nämligen den fina syran som ger den goda smaken, samma sak gäller för äpplen - dvs helt mogna är inte bra . Syran är viktig och lägger sig med tiden. Smakade du på rabarbern innan du startade beredningen? Glömde du ev. att ta i vinsyra/citron denna gång? Kanske för mycket vatten i förhållande till råsaft/frukt?? Vad använde du för jäst?
-
Kokte du rabarberna först eller kan vildjästtyper ha funnits kvar och ha gjort det starkare än förra gången? Gjorde rabarbervin förr och det blev som lagom grogg i styrka. Fast det smakade förstås rabarber också.