Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: hemmamamman skrivet 01 dec-06 kl 22:49

Titel: Pitabröd
Skrivet av: hemmamamman skrivet 01 dec-06 kl 22:49
Är det någon som har recept på pitabröd som håller sej mjuka efter gräddning. Alla recept jag har provat har gett hårda bröd, vilket gör det så svårt att rulla när vi äter Taco. ;)
Titel: Re:Pitabröd
Skrivet av: Fred skrivet 02 dec-06 kl 14:10
Är det någon som har recept på pitabröd som håller sej mjuka efter gräddning. Alla recept jag har provat har gett hårda bröd, vilket gör det så svårt att rulla när vi äter Taco. ;)
Pitabröd
en halvliter vatten
25 g jäst
ett par teskedar salt
12-13 dl vetemjöl

Rör ut jästen i fingervarmt vatten.
Tillsätt salt och nästan allt mjöl, resten sparas till utbakning.
Knåda tills degen släpper bunken
Jäs i 1 timme.
Rulla bullar och platta ut.
Värm plåt/plåtar i ungnen på c.a 275 grader.
Lägg degplattorna på dom heta och osmorda plåtarna och grädda i 3-4 minuter (du ser när de blir luftfyllda och ihåliga).
Vill du frysa in bröd så får du det mjukt igen efter uppting i 150 graders ungsvärme eller 15 sekunder i mickrovågsugn.

Smaklig måltid. Jag käkar ofta detta bröd och fyller det med allt från grönsaker till strimmlat grillkött och stuvningar.
Ett tipps om du vill ha dem lite matigare är att byta ut 3 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl. Jag gillar det men då blir det mer som bondbrödsfickor än som riktig pita.

/Fred
Titel: Re:Pitabröd
Skrivet av: Ralf1 skrivet 30 apr-07 kl 22:40
Är det någon som har recept på pitabröd som håller sej mjuka efter gräddning. Alla recept jag har provat har gett hårda bröd, vilket gör det så svårt att rulla när vi äter Taco. ;)

Är det säkert att du inte menar tortillas (eller hur det nu stavas) för av den erfarenheten jag har av pitabröd, så är det ganska svårt att rulla dem även om de är nubakade och mjuka.  :)
Titel: Re:Pitabröd
Skrivet av: hemmamamman skrivet 02 maj-07 kl 13:51
Är det säkert att du inte menar tortillas (eller hur det nu stavas) för av den erfarenheten jag har av pitabröd, så är det ganska svårt att rulla dem även om de är nubakade och mjuka.  :)
Ja, det är tortillas jag menar.