Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Valma skrivet 30 nov-06 kl 18:37
-
Har läst att man kan frysa laxen antingen efter eller före gravningen, någon som har åsikter om vilket som blir bäst? Man kan ju tänka sig att halvtinad lax är lättare att skiva men att nedfrysningen, å andra sidan, sabbar smaken.
/Valma
-
nedfrysningen har väl bara med ev parasiter att göra.
-
Jo, men du kan ju fortfarande frysa ut dem innan eller efter gravningen.
/Valma
-
Jo, men du kan ju fortfarande frysa ut dem innan eller efter gravningen.
/Valma
Jag fryser alltid laxen c.a två veckor innan jag gravar.
Det går utmärkt att frysa färdiggravad lax också men den kan bli lite smuligare i konsistensen än om den fryses in innan.
Att skiva laxen brukar sällan vara något problem, gravningen drar ut en hel del vätska från fisken så den blir fast nog att tunnskiva utan nedfrysning.
-
Ok, då lyder jag ditt råd och fryser innan jag gravar.
Tack.
/Valma