Alternativ.nu
Allmänt => Boktips => Ämnet startat av: kurt skrivet 14 jun-12 kl 07:33
-
The Art of Fermentation: An In-Depth Exploration of Essential Concepts and Processes from Around the World (som jag ännu inte hunnit få tag i!), verkar vara en extremt faktaspäckad bok (528 s) om all sorts fermentering av mat. Författaren Sandor Ellix Katz driver sin hemsida http://www.wildfermentation.com/ (http://www.wildfermentation.com/) sedan många år, och i denna bok har han också fått hjälp av den mycket välkände författaren Michael Pollan.
Som ett exempel från boken, så finns det tydligen ett kapitel om udda startkulturer för yoghurt, t ex myrägg och chilipeppar:
http://www.wildfermentation.com/yogurt-cultured-by-chili-peppers/ (http://www.wildfermentation.com/yogurt-cultured-by-chili-peppers/)
http://www.wildfermentation.com/the-art-of-fermentation/ (http://www.wildfermentation.com/the-art-of-fermentation/)
-
Boken rescenseras här:
http://scienceblogs.com/casaubonsbook/2012/05/11/fermentation-to-infinity-and-b/ (http://scienceblogs.com/casaubonsbook/2012/05/11/fermentation-to-infinity-and-b/)
Jag är också sugen på att köpa den. 23.37 pund på brittiska Amazon, det kan det kanske vara värt?
-
Handla för 25£ på Amazon så får Du Super Saver Delivery ... fri frakt ... framförallt nya böcker och prylar ...