Alternativ.nu

Djur => Andra fjäderfän => Vaktlar => Ämnet startat av: Bulan skrivet 06 jun-12 kl 10:42

Titel: Ge mig ditt bästa vaktelrecept!
Skrivet av: Bulan skrivet 06 jun-12 kl 10:42
Pga för många tuppar i flocken ska vi nu premiärsmaka vaktel! Efterfrågar därför era allra bästa recept!  ;D
Titel: SV: Ge mig ditt bästa vaktelrecept!
Skrivet av: Jennim skrivet 06 jun-12 kl 11:07
*följer med stor intresse*
Titel: SV: Ge mig ditt bästa vaktelrecept!
Skrivet av: mymlan65 skrivet 06 jun-12 kl 11:18
Funkar bra att bara bryna i panna, sedan linda in i bacon och köra i ugnen en kvart. salt o peppar, gör sås på skyn.
Titel: SV: Ge mig ditt bästa vaktelrecept!
Skrivet av: Bulan skrivet 06 jun-12 kl 12:20
Nu blir sambon eld och lågor, han älskar baccon  ::)  Låter smaskens! Fler smarriga tips, gärna enkla  ;)
Titel: SV: Ge mig ditt bästa vaktelrecept!
Skrivet av: Azoo-Lina skrivet 06 jun-12 kl 22:51
Slakta och plocka. Hacka äpple och kattrinplommon i små bitar och fyll bukhålan. Gnid in skinnet med salt, peppar och någon god örtkrydda. In i ugnen och grilla  ;D
Titel: SV: Ge mig ditt bästa vaktelrecept!
Skrivet av: Bulan skrivet 07 jun-12 kl 13:37
Slakta och plocka. Hacka äpple och kattrinplommon i små bitar och fyll bukhålan. Gnid in skinnet med salt, peppar och någon god örtkrydda. In i ugnen och grilla  ;D

Smaskens!!  :D Vilken temp i ugnen och hur lång tid ca? Blir inte slakt av vaktel förrän på söndag så än finns det plats för fler tips  ;D
Titel: SV: Ge mig ditt bästa vaktelrecept!
Skrivet av: Anders Perols skrivet 07 jun-12 kl 14:17
Vaktelkött är bland det godaste och mest smakrika fågelköttet vi har här i Norden (egen åsikt). Jag tycker det är synd att "gömma" dess egna smak med för mycket kryddor. Salt, peppar och pensla på lite smält smör. Stek sedan i 200 graders ugnsvärme i 10-12 minuter. Finns termometer så stek till en innertemperatur på 60-65 grader. Det beror på om man gillar sitt fågelkött lite rosa eller inte.

Vill man vara lite mer avancerad kan man bena ur vakteln så att bröst, lår och skinn sitter ihop i ett stycke. Därefter fyllar man fågeln med en färs gjord på 100 g kycklingkött, ½ dl vispgrädde, 1 liten äggula, salt, peppar och önskad smaksättning (stekta murklor t ex). Bind ihop vakteln med grillsnöre så att den ser hel ut igen. Stek i 200 graders ugn tills färsen i mitten är uppe i 68 grader.
Titel: SV: Ge mig ditt bästa vaktelrecept!
Skrivet av: Pippilutt skrivet 08 jun-12 kl 11:13
Flådda vaktlar blir goda så här:

Bryn vaktlarna runt om i en järngryta.
Salta och peppra lätt.
Fyll grytan med vaktlar.
Häll på vispgrädde så det täcker.
Puttra tills köttet är mört.
Smaka av med rödvinbärsgelé.

Titel: SV: Ge mig ditt bästa vaktelrecept!
Skrivet av: Bulan skrivet 17 jun-12 kl 18:25
Jädrar va gott!!!  :D  Premiärvaktlarna var himmelskt goda! Smakade som en blandning av vilt kött och smakrik kyckling, underbart!  ;D  Vi gjorde det enkelt för oss och tog bara peppar & salt. Brynte i smör och slängde i lite grädde i pannan. MUMS!!!