Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: DiselDoris skrivet 29 maj-12 kl 11:50

Titel: Funderingar kring stensöta.
Skrivet av: DiselDoris skrivet 29 maj-12 kl 11:50
Jag har köpt stevia istället för socker, tycker det funkar hyffsat men det är förbaskat dyrt. Tänkte då ett par varv till om det inte finns nån vild växt som är illsöt och kom att tänka på just stensötan. Borde det inte gå att torka och mala den och använda på samma sätt som stevian? Eller dra ur sötman på nåt annat sätt? HBur kan man tänkas göra isåfall? Är det någon som vet om stensöta har samma egenskap som stevian, dvs. inte påverkar blodsockret?
Det finns ju massor av stensöta vilt i skogen, så det vore ju toppen om man kan använda den.
Titel: SV: Funderingar kring stensöta.
Skrivet av: kurt skrivet 29 maj-12 kl 14:24
Varför inte odla stevia i stället?