Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: gabriella2 skrivet 28 maj-12 kl 10:37
-
Det skulle vara kul att ta hand om sin skörd utan att behöva tillsätta socker.
Vi har börjat blanda rabarber med lika mycket hallon till kräm, paj och saft och det blir underbart helt utan extra sötning! :)
De flesta recept har ju annars en hel del socker i, särskilt när det gäller rabarber. Men kanske kan man använda dem till mat också och inte bara till efterrätter?
Har ni fler tips och idéer?
-
odla stevia?
-
Införskaffa/bygg torkollor eller torkapparat. Frys som bär som de är och ät som de är. Lingon, vinbär och rönnbär och hjortron ska gå att förvara i rent vatten i täta burkar om man inte har frys. Pressa/centrifugera så du får råsaft/juice. Koka in på glasflaskor eller frys i petflaskor. :)
-
Här åker en del bär in i frysen (utan socker) för att sedan plockas fram och mixas med yoghurt till smoothies. En bit banan ger sötma utan socker och lite grädde om man vill lyxa till det. Favorit till både frukost, mellis och efterrätt. :)
Torka är lätt och gott med. Eller göra fruktläder. (googla, massor med recept)
-
Här åker en del bär in i frysen (utan socker) för att sedan plockas fram och mixas med yoghurt till smoothies. En bit banan ger sötma utan socker och lite grädde om man vill lyxa till det. Favorit till både frukost, mellis och efterrätt. :)
Instämmer helt i ovanstående. Gott jämt ;D och svårt att tröttna på. Har dock aldrig provat med grädde i.
-
Instämmer helt i ovanstående. Gott jämt ;D och svårt att tröttna på. Har dock aldrig provat med grädde i.
Blir nästan som lyxig glass med en skvätt grädde i. Efterrättsvarianten. :)
-
Äppelmoset jag kokade förra året utan socker blev väldigt gott.
En favorit här är keso, osötad äppelmos och vispad grädde (också osötad så klart).