Alternativ.nu
Djur => Andra husdjur => Ämnet startat av: Ingelavw skrivet 17 maj-12 kl 16:17
-
...så nu har vi gjort slag i saken... plockat ett gäng sniglar.... gett dom diet på svartavinbärsblad, kirskål,maskrosor och oregano... dom bor i i en stor plastlåda med hönsnäts tak... så då är frågan: Kunskaper kring det hela??
Nu får dom bo, i skuggan...sol en stund på morgon kvisten....självklart har dom vatten...
Tanken är ju så klart självhushållning,vi ska alltså prova att äta. Jag inbillar mej att det tar kanske en vecka eller två innan dom käkat sig igenom det vi inte vill dom ska ha i sina kroppar....vi bor en bra bit ut på landet så inga avgaser eller gifter. ..inbillar jag mej.
Nu har ingen av oss käkat sniglar eller : escargot;-)
Hur kan man tänka sig laga till dom osv?
Erfarenheter?
Självklart ska dom må så bra som möjligt medans dom är i fångenskap....erfarenheter kring det?
Kan det fungera eller ska vi bara helt sonika ge dom till ankorna som sällan går på den sidan där sniglarna finns?
-
Jag har för mig att det var en detaljerad artikel om detta i Åter för inte så värst länge sen men kommer inte ihåg vilket nummer det kan ha varit.
Det finns ju särskilda `snigeljärn` ser ut som plättjärn ungefär men med mindre och djupare hål :)
-
Gah! har ju inte ett endaste nummer av *åter*... jo vet det finns sånna järn... eller åtminstone serverings *kärl*... tror dom ska koka ganska länge innan man *kryddar dom med smör och annat*.....*letar vidare*... men mer info.. mer erfarenheter!!!
Kommer våga prova ..*tror jag*... annars kommer myskankorna få sig ett srkåvmål.. och det är ju verkligen inte det sämsta :-)
TACK!
-
Det här låter intressant!! Jag vill åxå veta!
Jag blev bjuden på sniglar av en kompis 1980 men de var köpta i affären... Har för mej att de lagades till i ugn, men det va ju ett tag sen. Minnet var nog bättre på den tiden..... :-[
Hur tar man livet av dem på bästa sätt, och hur lagar man till dem?
Hur länge ska dom "avgiftas"?
(Jag har inte heller åter.)
-
Jag drog också hem vinbergssnäckor med planer att äta dem när de blev många men det nändes jag aldrig. De är ju så rara.
Men jag skulle gärna vilja ha bra recept på hur man kan anrätta svart skogssnigel.
-
Grundreceptet är ju kokning i 2-3h, men jag undrar om det inte är lite om med bläckfisk att man antingen kokar i flera timmar, eller så steker man mycket kort tid på hög värme, men inget däremellan för då blir det segt! Och man kan givetvis äta alla snäckor (med skal), även om vinbergssnäckorna är större.
http://home.swipnet.se/~w-57250/fiskoska/escargot.html (http://home.swipnet.se/~w-57250/fiskoska/escargot.html)
http://bertc.com/subfive/recipes/gardensnails.htm (http://bertc.com/subfive/recipes/gardensnails.htm)