Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: ensamvarg_17 skrivet 09 maj-12 kl 17:48
-
Funderar på att röka ett par färdigmarinerade flintastekar kan det bli bra eller ska man göra hela jobbet själv med saltningen så man vet vad man stoppar i sig när allt är färdigt?
När jag läste på ett matforum på nätet såg jag att någon hade använt torv till sin rök är det någon som vet något om smak och om man kan uppsöka plantagen och köpa en säck med naturell torv eller är det någon speciell röktorv? Vad har ni för erfarenhet av gammal ekspån funkar det eller är det bara att göra jord av det (kompost). Kom gärna med roliga tips vad ni har rökt och om ni har något udda spån som funkar bra förutom al då som nästan alltid funkar.
Mvh Per
-
Om det är varmrökning som gäller, så är ju det det samma som vanlig tillagning och inget konstigt alls.
-
Ja då åker flintastekarna in i morgon då. Är det någon som har testat det där med torv eller ska jag testa med lite torv och återkomma med en rapport under morgondagen ?
-
Jag har aldrig någonsin hört talas om rökning med torv. Berätta gärna hur det blev om du provade!
-
Jag brukar använda torv till rökning men föredrar att blanda med ved då smaken kan bli för "torvig" annars.
Jag använder torr stycketorv som jag själv grävt upp ur mossen.