Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: TheoA skrivet 20 apr-12 kl 15:48

Titel: Mjölksyrevätska till ystning?
Skrivet av: TheoA skrivet 20 apr-12 kl 15:48
Kan man använda vätskan från mjölksyran för att göra mjölken "mogen" innan ystning?
Jag läste att allt med syra funkar. Om man annars tar ättika.
Får den nån speciell smak?
Titel: SV: Mjölksyrevätska till ystning?
Skrivet av: Trollmor skrivet 20 apr-12 kl 16:32
Vad är mjölksyrevätska?
Titel: SV: Mjölksyrevätska till ystning?
Skrivet av: TheoA skrivet 20 apr-12 kl 16:45
Det blir en vätska när man mjölksyrar den kallar jag mjölksyrevätska.  :P
Titel: SV: Mjölksyrevätska till ystning?
Skrivet av: TheoA skrivet 20 apr-12 kl 16:46
Men om man ska använda citronsyra, blandar man den med vatten först?
Titel: SV: Mjölksyrevätska till ystning?
Skrivet av: Trollmor skrivet 20 apr-12 kl 17:24
Menar du alltså mjölksyrad vassla?
Titel: SV: Mjölksyrevätska till ystning?
Skrivet av: Malines här igen skrivet 20 apr-12 kl 18:08
Menar du alltså mjölksyrad vassla?

Jag tror att det är spadet från mjölksyrade grönsaker som avses.
Titel: SV: Mjölksyrevätska till ystning?
Skrivet av: TheoA skrivet 20 apr-12 kl 18:24
Jo precis.. Jag testar iallafall. :)
Titel: SV: Mjölksyrevätska till ystning?
Skrivet av: Trollmor skrivet 20 apr-12 kl 18:50
Aha.  Då har jag ingen aning alls!