Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: ason skrivet 07 nov-06 kl 17:58

Titel: Fårskalle
Skrivet av: ason skrivet 07 nov-06 kl 17:58
Hej!

Har hört så mkt om denna delikatess men är det ngn som har recept. Mao hur tillagar man ett fårhuvud? Från scratch....

ps Petters recept på fårtestiklar är superbt!!!!
Titel: Re:Fårskalle
Skrivet av: geirh skrivet 09 nov-06 kl 00:12
Bruk en blåselampe til å svi av alt hår. Legges i saltlake i 2-4 dager,
Kløyves på midten, røykes lett, kokes i noen timer. Spises med rotmos, poteter, smeltet smør, morot. Øl, akevitt og vodka.

http://tradisjoner.no/oppskrift1510.html

Titel: Re:Fårskalle
Skrivet av: leifhh skrivet 09 nov-06 kl 21:54
En marockansk kompis jag har beskrev en gång hur han gör med fårskallar. Det var snarlikt geihrs variant förutom att man slängde skallen i en kolglöd för att bränna bort håret.