Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Grangården skrivet 18 apr-12 kl 07:53
-
hej! Här har vi fullt av kirskål på gården. Getterna älskar att äta det, men jag skulle tycka det var roligt om vi också kan ha nytta av det.Tips om tillagning och bra recept uppskattas! Mvh Vendela
-
Finns nog sådan tråd redan, men i alla fall, använd som kål i matlagningen alltså soppa, i grytor, pajer... Vad helst. Rå i en sallad, kanske med riven morot och annat t e x med en dressing till. Eller enkelt lätt kokt med smör och salt.
-
hej! Här har vi fullt av kirskål på gården. Getterna älskar att äta det, men jag skulle tycka det var roligt om vi också kan ha nytta av det.Tips om tillagning och bra recept uppskattas! Mvh Vendela
Gör på typ samma sätt som när du äter spenat.
Stuvat, i paj, i pastasåser, i bröd osv. Men ta inte dom äldsta bladen utan kö små lite mer späda blad. Dom äldre kan bli lite mer svårtuggade :)
-
Jag brukar skiva kokt potatis göra en stuvning med kirskål och hälla över sist riven ost och gratinera i ugnen
-
super gott att bara fräsa med lite hackad vitlök, och ha till maten, blir krispigt liksom ;D
-
Jag äter den hels rå som grönsallad.
-
;D härligt att det var så enkelt! tack. Mums vad härligt det ska bli. Nu ut i majsolen och skörda kirskål, nässlor och vinbärsblad: Allt gott till er
-
Både kirskål och nässlor är fantastiskt goda att fritera i olja, de friterade bladen är dessutom väldigt vackra att dekorera maträtter med. Man kan också vräka i sig hutlösa mängder som chips:-) då gärna med lite salt på.
Jag brukar koka som potatis o purjo-soppa, fast med kirskål i stället för purjo. Lite buljong, lite vitpeppar o salt, lite grädde. Mumms och mycket hemtrevligt:-)
-
;D härligt att det var så enkelt! tack. Mums vad härligt det ska bli. Nu ut i majsolen och skörda kirskål, nässlor och vinbärsblad: Allt gott till er
Gör du något spännande av vinbärsbladen? Något annat än te?
-
:) Vinbärsbladen är t o m nyttigare än bären. Som salladsgrund har jag kirskål och vinbärsblad. Vinbärsblad så här tidigt på året är jättegott. Ska även prova att frysa in i år, får se om det går.
-
Kirkålen gör sig riktigt fint i paj. Gärna med lite djur i också! ;D
-
Borde gå att fermentera som kål
-
Pesto!