Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Broberg skrivet 16 apr-12 kl 11:43

Titel: Redig mat
Skrivet av: Broberg skrivet 16 apr-12 kl 11:43
Redig mat för redigt folk och säkert en del annat:

http://www.detenkla.info/svenska-kokboecker (http://www.detenkla.info/svenska-kokboecker)
Titel: SV: Redig mat
Skrivet av: kurt skrivet 16 apr-12 kl 13:00
Det är ju ändå konstigt att klassiker som  Charles Emil Hagdahls Kokkonsten inte verkar finnas digitaliserad
Titel: SV: Redig mat
Skrivet av: Broberg skrivet 16 apr-12 kl 15:13
Det är ju ändå konstigt att klassiker som  Charles Emil Hagdahls Kokkonsten inte verkar finnas digitaliserad

Tipsa dem som håller på med sånt.
Titel: SV: Redig mat
Skrivet av: Wernher Hingsk skrivet 28 apr-12 kl 10:58
Hej!
"kurt",
liksom Du beklagar jag att Hagdahl kokbok icke finns på "nätat!"
Jag vet att det var "Wehrem Fimmer" som på detta forum en gång i tiden drog fram rätterna "Ungstekt gräfling" och "Stufvad gräfling", och dessa rätter sades stamma från Hagdahls kokbok, men om det var  "Kokkonsten"  det gällde eller om herr Hagdahl skrev flera böcker vet jag inte!
Mina vänner, varav en del är jägare och dessutom duktiga att laga mat, vägrar att skjuta en grävling åt mig!

Fann detta på "nätet", men hann inte läsa det NU, men bifogar likväl:

http://www.kokkonsten.se/1879/01/30/husmodern/ (http://www.kokkonsten.se/1879/01/30/husmodern/)

Hälsningar!  W  H
Titel: SV: Redig mat
Skrivet av: tinna.m skrivet 28 apr-12 kl 11:12
Grävling serverades på Hotellet i Hörby under kriget. Min faster jobba där och vägrade äta restaurangmat av samma anledning (vet aldrig vad det är, oavsett vad det heter).
Efter att ha blitt serverad hästfilè som oxfilè är jag skeptisk till mat tillagad av andra. Samma ställe tipsade om "fina grytbitar" att köpa på Möllan i Malmö. Jag undrade såklart vad det var för djur dessa "grytbitar" härstammade ifrån (grythund?) men det kändes inte till.
Grävling lär smaka gris. Det mesta går att äta. Dock vill jag veta vad det är.
Titel: SV: Redig mat
Skrivet av: Wernher Hingsk skrivet 28 apr-12 kl 11:34
Hej igen!
Intressant inlägg, "tinna.m!"
Det kan ha varit i anslutning till grävlingrecepten det stod att grävling påminde om eller smakade såsom "äldre hare!"
(Hur gammal nämndes inte!)  Men jag vill faktiskt äta grävling ; givetvis tillagad utan trikiner!

Hälsning!  W  H
Titel: SV: Redig mat
Skrivet av: tinna.m skrivet 28 apr-12 kl 12:05
Väl tillagad går det väl även MED trikiner!?
Titel: SV: Redig mat
Skrivet av: Malines här igen skrivet 28 apr-12 kl 13:02
En nyskjuten grävling stinker massa meter ikring. Det är möjligt att det med stor kunskap och gott tålamod går att få grävling ätbart, men personligen skulle jag ha svårt att kunna tillaga det ens så att hunden åt det.