Alternativ.nu

Djur => Kaniner => Ämnet startat av: Gösta skrivet 28 mar-12 kl 14:54

Titel: Reportage i Expressen 28/3
Skrivet av: Gösta skrivet 28 mar-12 kl 14:54
Läs gärna dagens Expressen. Lilla Stampe som fredagsmiddag med vin.
Gösta
Titel: SV: Reportage i Expressen 28/3
Skrivet av: Fru Jansson skrivet 28 mar-12 kl 15:11
Antar att det var denna artikeln...

http://www.expressen.se/nyheter/dokument/kanin-till-middag---for-miljons-skull/ (http://www.expressen.se/nyheter/dokument/kanin-till-middag---for-miljons-skull/)
Titel: SV: Reportage i Expressen 28/3
Skrivet av: Leontina skrivet 28 mar-12 kl 23:49
Nämen, nu blev jag faktiskt lite glad :)

Det var ju en ganska vettig artikel! Det hade jag inte väntat mig från kvällspressen >:D
Titel: SV: Reportage i Expressen 28/3
Skrivet av: Gösta skrivet 29 mar-12 kl 10:17
I maj planerar Expressen en större matbilaga som kommer att handla om kaninen som maträtt. Tror faktiskt att kaninen kommer att accepteras betydligt mera som mat i framtiden.
Gösta
Titel: SV: Reportage i Expressen 28/3
Skrivet av: grimbart skrivet 29 mar-12 kl 10:21
Kanske läge att skriva en kaninmatlagningsbok så man är först på marknaden med det o:)
Titel: SV: Reportage i Expressen 28/3
Skrivet av: Storky1 skrivet 29 mar-12 kl 15:28
Men den var ju fantastisk  ;D. Säger som Pilgrimsfalk att detta var högst oväntat att hitta en nykter, sund artikell med bra fakta..... i expressen  :o
Titel: SV: Reportage i Expressen 28/3
Skrivet av: Existens? skrivet 29 mar-12 kl 15:35
Kanske läge att skriva en kaninmatlagningsbok så man är först på marknaden med det o:)

Det är nog ingen dum ide, med tanke på att det även stod i artikeln att det inte var helt lättlagat.
Lyckas inte folk med det, så lär marknaden snart dö igen.
Titel: SV: Reportage i Expressen 28/3
Skrivet av: Gösta skrivet 29 mar-12 kl 16:51
Läste för ett tag sedan på en ring falukorv: "skäres i halv centimeters tjocka skivor och stekes 1 minut på varje sida"
Svårt att laga mat ;D
Lite allvar, många har för bråttom när de lagar kanin. Ska ta lite tid. En gryta tar minst 1,5 timma. I ugn är det bättre att ha låg temperatur (100-125 grader) och låta den stå i 3-4 timmar. Blir kanongott!
Gösta
Titel: SV: Reportage i Expressen 28/3
Skrivet av: Gille skrivet 30 mar-12 kl 07:05
I maj planerar Expressen en större matbilaga som kommer att handla om kaninen som maträtt. Tror faktiskt att kaninen kommer att accepteras betydligt mera som mat i framtiden.
Gösta
Det är jag säker på!
Titel: SV: Reportage i Expressen 28/3
Skrivet av: Henriksson skrivet 04 jun-12 kl 20:16
Läste för ett tag sedan på en ring falukorv: "skäres i halv centimeters tjocka skivor och stekes 1 minut på varje sida"
Svårt att laga mat ;D
Lite allvar, många har för bråttom när de lagar kanin. Ska ta lite tid. En gryta tar minst 1,5 timma. I ugn är det bättre att ha låg temperatur (100-125 grader) och låta den stå i 3-4 timmar. Blir kanongott!
Gösta


Vid vilken kött temperatur anses kanin färdig ?