Alternativ.nu
Djur => Kaniner => Ämnet startat av: Gösta skrivet 28 mar-12 kl 14:54
-
Läs gärna dagens Expressen. Lilla Stampe som fredagsmiddag med vin.
Gösta
-
Antar att det var denna artikeln...
http://www.expressen.se/nyheter/dokument/kanin-till-middag---for-miljons-skull/ (http://www.expressen.se/nyheter/dokument/kanin-till-middag---for-miljons-skull/)
-
Nämen, nu blev jag faktiskt lite glad :)
Det var ju en ganska vettig artikel! Det hade jag inte väntat mig från kvällspressen >:D
-
I maj planerar Expressen en större matbilaga som kommer att handla om kaninen som maträtt. Tror faktiskt att kaninen kommer att accepteras betydligt mera som mat i framtiden.
Gösta
-
Kanske läge att skriva en kaninmatlagningsbok så man är först på marknaden med det o:)
-
Men den var ju fantastisk ;D. Säger som Pilgrimsfalk att detta var högst oväntat att hitta en nykter, sund artikell med bra fakta..... i expressen :o
-
Kanske läge att skriva en kaninmatlagningsbok så man är först på marknaden med det o:)
Det är nog ingen dum ide, med tanke på att det även stod i artikeln att det inte var helt lättlagat.
Lyckas inte folk med det, så lär marknaden snart dö igen.
-
Läste för ett tag sedan på en ring falukorv: "skäres i halv centimeters tjocka skivor och stekes 1 minut på varje sida"
Svårt att laga mat ;D
Lite allvar, många har för bråttom när de lagar kanin. Ska ta lite tid. En gryta tar minst 1,5 timma. I ugn är det bättre att ha låg temperatur (100-125 grader) och låta den stå i 3-4 timmar. Blir kanongott!
Gösta
-
I maj planerar Expressen en större matbilaga som kommer att handla om kaninen som maträtt. Tror faktiskt att kaninen kommer att accepteras betydligt mera som mat i framtiden.
Gösta
Det är jag säker på!
-
Läste för ett tag sedan på en ring falukorv: "skäres i halv centimeters tjocka skivor och stekes 1 minut på varje sida"
Svårt att laga mat ;D
Lite allvar, många har för bråttom när de lagar kanin. Ska ta lite tid. En gryta tar minst 1,5 timma. I ugn är det bättre att ha låg temperatur (100-125 grader) och låta den stå i 3-4 timmar. Blir kanongott!
Gösta
Vid vilken kött temperatur anses kanin färdig ?