Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Liina94 skrivet 22 mar-12 kl 12:36

Titel: grynig mese
Skrivet av: Liina94 skrivet 22 mar-12 kl 12:36
Snabb fråga!
Gjorde mese på vasslen från min getost, men den blev (och blir alltid) grynig! Varför blir det så? Kan det vara för att det blir lite ostmassa kvar som gör att det blir så? Tacksam för svar!
Titel: SV: grynig mese
Skrivet av: Ursus skrivet 25 mar-12 kl 10:04
Nu har jag aldrig gjort mese själv men om man rör om för lite så bildas det kristaller. Tror att det ska vara mer eller mindre konstant omrörning under tillverkningen.
Titel: SV: grynig mese
Skrivet av: Liina94 skrivet 25 mar-12 kl 11:43
ja det kanske är så det är.. när du säger det så rörde jag inte om alls när det svalnade!