Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Paradisgården skrivet 17 mar-12 kl 19:23
-
Smakade just på min första egna tupp - en nödslaktad orpington på ca 5 månader. Det var inte mycket mat på honom så jag tog bara ut låren och de minimala små bröstfileerna. Brynte allt i smör och salt och hällde sedan på vatten som det har fått stå och puttra i i ca en timme. Tog ut ett av brösten innan jag hällde på creme fraiche och curry för att smaka på hur köttet som bara kött smakade - ÅH! DET VAR DEN GODASTE KYCKLING JAG NÅGONSIN ÄTIT!!! ;D SÅ MYCKET SMAK! HELT LJUVLIGT GOTT... :-[
-
;D ;D ;D
-
Grattis till god mat. Är inte en timme lång tid för en sådan ungtupp, annars? Den borde blivit mycket mör :).
-
Tack ;D. Jo det är det säkert, men jag tog det säkra före det osäkra eftersom det var första gången :).
-
Låter lovade! ;D Inser att jag efter min sista kläckning kommer att behöva slakta lite tuppar inom kort.... Ser ut som om MINST 8 av 15 kläckta är tuppar! :P Har aldrig slaktat tupp förut men till hösten blir det nog så illa tvunget... Men tur att det verkar smaka bra iaf då ;)