Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Fridur skrivet 02 mar-12 kl 08:40
-
Är det någon som provat att göra Äggost på Myskank ägg?Läste här på en annan tråd att vid kokning kan de upplevas sega ???
Jag har ju ingen egen erfarenhet av just ankägg...
-
Det lät gott! Jag har också myskisar som har börjat värpa. Jag har hårdkokt ankägg och de blir mycket godare än hönsägg. Så man får pröva!
-
Vi har provat. Gick alldeles utmärkt.
-
Vi har provat. Gick alldeles utmärkt.
Har du ett recept?
-
http://www.bohuslansmuseum.se/kulturvast_templates/Kultur_ArticlePage.aspx?id=39796 (http://www.bohuslansmuseum.se/kulturvast_templates/Kultur_ArticlePage.aspx?id=39796)
Under fisksopporna finns en variant. Vi bytte bara ut äggen. Har man ingen äggostform kan man använda ett durkslag.
En del använder citronsaft att skära med i stället för fil eller ättika.
Vi äter vår sockrad, och gärna med björnbärsylt.
Vi har även gjort på getmjölk med gott (!) resultat.
-
Har precis njutit av äggost på myskankägg! Ta ett vanligt äggostrecept, använd minst ett ankägg för varje kaffekopp mjölk. Lycka till.
-
Tack för svaren! Nu är myskankor beställda, nu ska det bli äggost för hela släkten ;D När de börjar värpa då...
-
min äggost skär sig inte :'( ??? gjorde som i receptet som edgar postade fast med lite ändringar o:) kanske det var dumt. jag halverade mängden i receptet, för jag ville prova först plus att jag inte har en kastrull som rymmer 4 liter. fast jag använde 5 ägg istället för 4. sen bytte jag ättiksyran mot 2 dl citronsyra (4 pressade citroner), för jag ville att det skulle smaka lite citron. när det inte skar sig hällde jag i en tesked ättiksyra också. sen bytte jag 1 liter mjölk mot 1 liter 40% grädde. var jag dum då jag gjorde så?