Alternativ.nu

Djur => Andra husdjur => Ämnet startat av: torpjens skrivet 24 feb-12 kl 21:59

Titel: Matkryp
Skrivet av: torpjens skrivet 24 feb-12 kl 21:59
Hej!


Jag uppskattar proteiner från djur. Samtidigt har jag lite problem med köttindustrin. Jag äter helst viltkött och i brist på sådant kravkött och i brist på sådant industrikött. Men om många människor ska få i sig högvärdigt protein (utan att vara vegetarianer) behöver vi nån slags kött. Därför undrar jag om någon har erfarenhet av att odla kryp som mat?


Vilka kryp är lämpliga?
Hur odlar man dem?
Hur hanterar man dem inför slakt?
Hur tillreder man dem?
Hur smakar de? (Jag har bara ätit myror och gräshoppor i choklad och det var som kexchoklad.)
Någon som provat manetprotein?


Alla tips välkomna!


Vänligen
Jens
Titel: SV: Matkryp
Skrivet av: Lena K.L. skrivet 01 mar-12 kl 20:16
Oj, va intressant!! :D
Hoppas nån svarar som vet. Jag gör det inte, men tycker det var en kul å intressant fråga, som sagt!!
Titel: SV: Matkryp
Skrivet av: Nina W skrivet 02 mar-12 kl 20:44
Det enda jag kan komma på ær en som har vinbærssnæckor eller vad det heter. Dom ær rætt stora och æts som delikatess i bl a Frankrike. Men familjen som har dom, har dom bara før att dom ær trevliga. Sniglar kryper, men det var nog mindre kryp som du tænkte på.
Titel: SV: Matkryp
Skrivet av: ieenilorac skrivet 02 mar-12 kl 20:48
syrsor och mjölmask är lätta att föröka. Har odlat dem, dock som ödlemat, provade inte att äta själv... De ska dock gå utmärkt att äta, bara de är uppfödda på bra foder.
Titel: SV: Matkryp
Skrivet av: torpjens skrivet 02 mar-12 kl 23:19
Hej!


Det ska nog gå bra att äta dem...  ;D  ??! Det finns ju växter som är giftiga, det finns giftiga djur också. Hur vet man vad man kan äta och hur vet man att de inte är hälsovådliga? Vad jag menar är att det säkert finns massor av sätt att göra fel eller välja fel - som t.ex. med svamp. Jag skulle vilja lära mig lite om vilka kryp (nä, inte sniglar, men de kanske också är ok) som är nyttigast, hur man lämpligen tillagar dem, hur man förbereder dem, etc.


Jag vet att sniglar ska svältas och få krypa på hushållspapper en period innan man äter dem. För att bli av med bajset eller något.


Mjölmask, visst, de uppstår väl nästintill spontant? Men är de nyttiga och hur hanterar man dem?


Kan man äta fluglarver? Om de äter skämt kött blir de farliga att äta då? Försvinner det farliga om man kokar dem först?


"Larvgröt", hur gott låter det?


Vänligen
Jens