Alternativ.nu
Odling => Fröodling => Ämnet startat av: Kawachi skrivet 24 feb-12 kl 18:58
-
Om man vill ha en mild chili med mycket smak, som är lämplig för inläggning vad väljer man då..vad har ni för favoriter ni kan tipsa om ;)
-
Inläggning vet jag inte (har du recept?) men en himla god chili som jag lyckades med i fjol var Hungarian Wax Hot. Stora, köttiga, matiga frukter i mängder. Goda både gulgröna och röda. Inte så starka i de flesta fall, men överraskade då och då med ett riktigt starkt exemplar. Det kändes som de var perfekta att göra tex. feferoni av men jag vet inte hur man gör så jag kunde aldrig prova.
-
Har ett bra recept som jag lägger i mer lämplig tråd. ;)
-
Hungrian Hot Wax är också enligt mej den absolut godaste chilin. Har inte lagt in den utan äter den mest stekt till kött men den skulle säkert passa även som inlagd.
Jalapeno är ju klassisk som inlagd men lite starkare. Corbaci har jag lagt in men tyckte den var för mild.
-
Finns lite tips om användning och olika sorters chili på www.chilihuset.se (http://www.chilihuset.se). Själv valde jag Mini Bonnet där som verkade kul!