Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Chast skrivet 19 feb-12 kl 18:15

Titel: Grilla kanin över öppen eld?
Skrivet av: Chast skrivet 19 feb-12 kl 18:15
Som ämnet lyder, kan man grilla kanin över öppen eld med hyfsat resultat eller smakar det bara blä då?

Hade en tanke att det skulle vara kul att ge bort en kanin - slaktkropp till en vän som gillar att vara ute i skogen och leva viltmarksliv på helgerna, så jag såg framför mig en kanin på spett liksom över en eld. Tillagningen ska ju vara enkel i skogen, utan en massa utrustning, såå går detta???
Titel: SV: Grilla kanin över öppen eld?
Skrivet av: Ulric Eriksson skrivet 19 feb-12 kl 18:38
Grillad kanin kommer att bli jättetorrt, kanin är alldeles för magert.
Titel: SV: Grilla kanin över öppen eld?
Skrivet av: Paradisgården skrivet 19 feb-12 kl 18:42
Precis vad jag hade svarat. Den första kaninen jag slaktade ugnsstekte jag - blev ursligt torrt. Den saftigaste, godaste kaninen vi gjort var en stor hane på ca två år och honom gjorde vi i lerkruka i ugnen. Det blev toppen! Men vill man laga ute med eld är det väl en bra idé att laga den inslagen i folie kanske?
Titel: SV: Grilla kanin över öppen eld?
Skrivet av: Rödjan skrivet 20 feb-12 kl 21:37
Om man först grillar och sedan kokar blir det otroligt gott. Väl kryddat, förstås. Det borde funka i skogen.
Titel: SV: Grilla kanin över öppen eld?
Skrivet av: Quercus skrivet 23 feb-12 kl 09:08
Klart man kan köra magert kött över öppen eld utan att det blir torrt! Är det mycket stark värme riskerar det bli torrt eftersom man vill ha det genomstekt. Ge köttet en ordentlig grillyta, hur länge det tar beror på värmen och tjockleken på köttet, och slå sedan in det i folie och låt det "vila sig" färdigt. Man får prova sig fram.
Titel: SV: Grilla kanin över öppen eld?
Skrivet av: Anders Perols skrivet 23 feb-12 kl 22:20
Det är bara att grilla på. Kanin behöver inte alls bli torrt på grillen eller över öppen eld. Det man kan tänka på är att all tillagning av kött (såväl stekning som kokning) blir som bäst ju försiktigare det genomförs. Låg temperatur, lång tid. 

Titel: SV: Grilla kanin över öppen eld?
Skrivet av: Potatisblomma skrivet 23 feb-12 kl 22:29
Jag skulle testa att göra en kokgrop  :)