Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: drakvinga skrivet 12 feb-12 kl 20:55
-
Hej undrar om ni har lite ideer om mitt dilemma
när jag gör hårdost så får jag inte den där fina gula färgen som ost ska ha... min blir vit..varför är det så?
och jag får så intetsägande smak på den också.... hur får jag till det
( säkert ganska korkade frågor men jag förstår inte vad jag gör för fel)
-
Hej undrar om ni har lite ideer om mitt dilemma
när jag gör hårdost så får jag inte den där fina gula färgen som ost ska ha... min blir vit..varför är det så?
och jag får så intetsägande smak på den också.... hur får jag till det
( säkert ganska korkade frågor men jag förstår inte vad jag gör för fel)
Nu har jag aldrig gjort hemost eller fabriksost, utan jobbar på mjölkpulvermejeri. Så mina teoretiska ostkunskaper är ganska rostiga. Men jag vill minnas att mindre vatten och mer fett ger gulare färg. Smaken beror främst på vilken bakterikultur som finns och ostens lagringstid.
-
Är osten gjord på get eller ko mjölk ?
-
hur länge lagrar du den? storlek på ostkornen? pressvikt?