Alternativ.nu
Djur => Höns => Övrigt om höns => Ämnet startat av: mt_knot skrivet 07 feb-12 kl 21:43
-
Snubblade på ett par kul artiklar om svart kycklingkött. Finns möjligen en marknad för detta i Sverige? Jag hade iaf inte hört talas om det innan.
"As early as the 13th century, black chickens were reported in China, and have been used in Chinese medicine for well over 1,000 years. "
http://voices.yahoo.com/what-black-chicken-superfood-397387.html?cat=68 (http://voices.yahoo.com/what-black-chicken-superfood-397387.html?cat=68)
http://www.nytimes.com/2007/01/17/dining/17blac.html (http://www.nytimes.com/2007/01/17/dining/17blac.html)
Man kanske skulle börja med silkeshöns och bohus-svarthöns? ;)
Johan
-
Jag tycker bättre om mörkt kött, jämfört med torra o vita kycklingbröst.
Synd att det blir lite segare.
Bresse är en ras som ger lite mörkare kött.
Den första hem-uppfödda ska snart provsmakas här!
Synd bara att svarthöns är så små :( Du får korsa dem med
Indisk Stridshöna ;D
-
Åh, jag som har bohusländaleska svartingar. Vad nyttigt med fler antioxidanter ;D :P
-
Enligt min bror som är köksmästare så finns det helt klart en marknad och främst då till krokarna som idag importerar sådant kött/kycklingar från Frankrike.