Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: regnpipan skrivet 01 feb-12 kl 14:05
-
Är det någon som vet när termen lammytterfilé började dyka upp på marknaden?
Förr hette det ju benfri kotlett, vilket självklart är den korrekta termen....
-
Jag såg ordet, fast med fläsk- före, för nåt år sen för första gången. Är det inte för att folk ska lockas till just ordet "filé"?
-
Utskuren, trimmad, benfri kotlettrad kan man tydligen ta 10-15 kronor mer per kilo för om man kallar den för ytterfilé... ::)
/Sara
-
Första gången jag själv stötte på termen lammytterfilé var på restaurang i slutet av 1990-talet. Kan vi få ner det längre i tid än så?
-
Min slaktare han hånskrattar när folk pratar ytterfile*S*
likaså fjärilskottletter men så har han slaktat i drygt 60 år raringen.
(å nu lär han upp mej)