Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: regnpipan skrivet 01 feb-12 kl 14:05

Titel: termen lammytterfilé
Skrivet av: regnpipan skrivet 01 feb-12 kl 14:05
Är det någon som vet när termen lammytterfilé började dyka upp på marknaden?

Förr hette det ju benfri kotlett, vilket självklart är den korrekta termen....
Titel: SV: termen lammytterfilé
Skrivet av: betsla skrivet 01 feb-12 kl 14:08
Jag såg ordet, fast med fläsk- före, för nåt år sen för första gången. Är det inte för att folk ska lockas till just ordet "filé"?
Titel: SV: termen lammytterfilé
Skrivet av: Attes matte skrivet 01 feb-12 kl 17:30
Utskuren, trimmad, benfri kotlettrad kan man tydligen ta 10-15 kronor mer per kilo för om man kallar den för ytterfilé...  ::)

/Sara
Titel: SV: termen lammytterfilé
Skrivet av: regnpipan skrivet 01 feb-12 kl 18:58
Första gången jag själv stötte på termen lammytterfilé var på restaurang i slutet av 1990-talet. Kan vi få ner det längre i tid än så?
Titel: SV: termen lammytterfilé
Skrivet av: skogstrolla skrivet 04 mar-12 kl 13:50
Min slaktare han hånskrattar när folk pratar ytterfile*S*
likaså fjärilskottletter men så har han slaktat i drygt 60 år raringen.
(å nu lär han upp mej)