Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: grimbart skrivet 27 jan-12 kl 12:20

Titel: grava kaninkött?
Skrivet av: grimbart skrivet 27 jan-12 kl 12:20
Hur är det me det?? funkar det att grava kaninkött? kanske blir gott,nån som testat?
Titel: SV: grava kaninkött?
Skrivet av: kurt skrivet 28 jan-12 kl 04:11
Du kan naturligtvis grava allt kött, men omdet sedan går att äta utan att också tillaga är ju en helt  annan fråga. Jag skulle tro att det inte är så mört  att man kan äta det bara efter gravning
Titel: SV: grava kaninkött?
Skrivet av: regnpipan skrivet 01 feb-12 kl 14:07
Jag tror det blir kanongott! Säkert helt rätt behandling av ett kött som jag tycker är tämligen mesigt i smaken i vanliga fall....
Titel: SV: grava kaninkött?
Skrivet av: grimbart skrivet 01 feb-12 kl 15:05
Jag får väl testa att grava en file
Titel: SV: grava kaninkött?
Skrivet av: grimbart skrivet 04 feb-12 kl 22:19
Så nu har jag påbörjat ett försök med 2fina filebitar :)
Blandade salt och socker 50procent av vardera,lite mer än en dl, hällde ett lager av blandningen på en bit gladpack, la på filerna på längden efter varann,hällde på resten och rulla ihop som en korv med 2extra lager gladpack runt.
Nu är det väl bara att vänta några dar eller? Paketet ligger i kylen.. Blir säkert för salt men hellre det än surt(härsket)..
Titel: SV: grava kaninkött?
Skrivet av: regnpipan skrivet 05 feb-12 kl 15:04
Någon tyngd på kanske? Det brukar i alla fall jag ha när jag gravar lamm.
Titel: SV: grava kaninkött?
Skrivet av: grimbart skrivet 07 feb-12 kl 20:13
Igår rulla jag upp paketet,pepprade med lite svartpeppar och rulla ihop på nytt. Idag har jag provsmakat,köttsmaken var riktigt god och konsistensen fast å fin. Men det blev för salt som jag misstänkte,kanske försvinner något om jag steker på några sek på var sida?
Titel: SV: grava kaninkött?
Skrivet av: Jonte76 skrivet 07 feb-12 kl 20:29
    Om du sköljer köttet o sen lägger köttet i en bunke med kallt vatten några timmar så blir det mindre salt , sen kan du ju krydda det igen . så har jag gort när fisk blivit för salt