Alternativ.nu
Djur => Får => Fårslakt & tillvaratagande => Ämnet startat av: kalas skrivet 26 jan-12 kl 13:05
-
Vi har sparat saltet sedan vi saltade skinnen i höstas.
Kan man använda samma salt till ytterliggare skinn eller måste man köpa nytt salt?
-
Jag har använt samma salt, bara det får torka emellan, så går det bra!
-
Jag är nog inne på samma linje. Efter jag körde iväg skinnen till Tranås skottade jag ihop saltet och öste ner det i ett par kraftiga plastsäckar. Tänker mig att jag brer ut det på tork på någon presenning i vår. Sedan borde det ju gå att återanvända till nästa säsongs skinn. Det är ju inte helt billigt med 100 kg havssalt a´ca 250 kr säcken (25 kg) på Lantmännen.
-
Man kan också använda saltet till lite halkbekämpning, vilket jag gjorde ikväll ;D ;D
-
Man kan också använda saltet till lite halkbekämpning, vilket jag gjorde ikväll ;D ;D
var är gilla knappen ;D
-
Saltet som vi sparade har jag lagt i spannar. Då är det alltså inte ok att använda det för att bereda skinnen med eftersom det inte har torkat, eller?
Jag har också saltat utomhus med det.
-
Saltet ska ju bl a suga upp fukt, blod t ex. Är det väldigt blött kan det inte suga upp något, därför torkar man det. Men spara det och torka i sommar. Jag brukar alltid torka och spara saltet men dessutom köper jag nytt salt och blandar. I synnerhet andra saltningen använder jag en stor del gammalt salt.