Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Majasmamma skrivet 16 jan-12 kl 12:20

Titel: Lyckad kimchi
Skrivet av: Majasmamma skrivet 16 jan-12 kl 12:20
Vill bara dela med mig av glädjen av att njuta av vår egengjorda kimchi.
Det blev jättegod och inte var det speciellt svårt heller  :D

Fuskade lite då jag tillsatte ca en msk av köpt kimchi för att få rätt mjölksyrebaketerier
 i första omgången men nu andra gången blev det hur bra så helst utan extra tillsats.

Å vad det är kul att kunna själv  ;D

Titel: SV: Lyckad kimchi
Skrivet av: alternaiv skrivet 16 jan-12 kl 12:43
Berätta gärna hur du gör.
Titel: SV: Lyckad kimchi
Skrivet av: kanka skrivet 16 jan-12 kl 15:44
Recept och beskrivning vore ju roligt att få ta del av.

Hälsningar från torpet
Titel: SV: Lyckad kimchi
Skrivet av: Majasmamma skrivet 16 jan-12 kl 18:41
Nu blev det nästan pinsamt  ;)

Sökte nämligen själv efter recept på god kimchi här på alternativ och det ledde mig fram till denna länk
http://elins-tradgard.blogspot.com/2008/07/kimchi.html (http://elins-tradgard.blogspot.com/2008/07/kimchi.html)

Så jag har alltså utgått från ett redan befintligt recept. Dock har jag minskat saltmängden till hälften.
Det blev alldeles för salt i min smak annars.

Testa gärna för denna koreanska sallad med mjölksyrad kål/chili är en dröm  :-*  :-*  :-*
Titel: SV: Lyckad kimchi
Skrivet av: SoloQwist skrivet 16 jan-12 kl 18:46
Nu blev det nästan pinsamt  ;)

Sökte nämligen själv efter recept på god kimchi här på alternativ och det ledde mig fram till denna länk
[url]http://elins-tradgard.blogspot.com/2008/07/kimchi.html[/url] ([url]http://elins-tradgard.blogspot.com/2008/07/kimchi.html[/url])

Så jag har alltså utgått från ett redan befintligt recept. Dock har jag minskat saltmängden till hälften.
Det blev alldeles för salt i min smak annars.




Citat ur aktuell källa dvs bloggen: "Kryddorna kan man antagligen experimentera med som man vill, bara man håller rätt mängd salt. Det behövs för att hålla skadliga bakterier och jästsvampar i schack men samtidigt gynna mjöksyrebakterierna."
Titel: SV: Lyckad kimchi
Skrivet av: Majasmamma skrivet 16 jan-12 kl 18:49
oj  ::)

Ja, men vår sallad får aldrig stå så länge, det är den för god för  :-[
Och än så länge har ingen tagit skada om inte ett ökat ha-begär räknas... :P