Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Majasmamma skrivet 16 jan-12 kl 12:20
-
Vill bara dela med mig av glädjen av att njuta av vår egengjorda kimchi.
Det blev jättegod och inte var det speciellt svårt heller :D
Fuskade lite då jag tillsatte ca en msk av köpt kimchi för att få rätt mjölksyrebaketerier
i första omgången men nu andra gången blev det hur bra så helst utan extra tillsats.
Å vad det är kul att kunna själv ;D
-
Berätta gärna hur du gör.
-
Recept och beskrivning vore ju roligt att få ta del av.
Hälsningar från torpet
-
Nu blev det nästan pinsamt ;)
Sökte nämligen själv efter recept på god kimchi här på alternativ och det ledde mig fram till denna länk
http://elins-tradgard.blogspot.com/2008/07/kimchi.html (http://elins-tradgard.blogspot.com/2008/07/kimchi.html)
Så jag har alltså utgått från ett redan befintligt recept. Dock har jag minskat saltmängden till hälften.
Det blev alldeles för salt i min smak annars.
Testa gärna för denna koreanska sallad med mjölksyrad kål/chili är en dröm :-* :-* :-*
-
Nu blev det nästan pinsamt ;)
Sökte nämligen själv efter recept på god kimchi här på alternativ och det ledde mig fram till denna länk
[url]http://elins-tradgard.blogspot.com/2008/07/kimchi.html[/url] ([url]http://elins-tradgard.blogspot.com/2008/07/kimchi.html[/url])
Så jag har alltså utgått från ett redan befintligt recept. Dock har jag minskat saltmängden till hälften.
Det blev alldeles för salt i min smak annars.
Citat ur aktuell källa dvs bloggen: "Kryddorna kan man antagligen experimentera med som man vill, bara man håller rätt mängd salt. Det behövs för att hålla skadliga bakterier och jästsvampar i schack men samtidigt gynna mjöksyrebakterierna."
-
oj ::)
Ja, men vår sallad får aldrig stå så länge, det är den för god för :-[
Och än så länge har ingen tagit skada om inte ett ökat ha-begär räknas... :P