Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Znibban skrivet 09 jan-12 kl 11:05
-
Hjälp! Jag blir så trött på Sverige....nu när jag som vanligt kom med alla harsadlar och lår till rökeriet så blev jag stoppad. Nu måste allt kött, även jaktbyten vara veterinärbesiktigat. Jag fick inte lämna det!!!!!!
Ursäkta ska bara lugna mig lite......
Vet någon hur man gör när man röker i abu rök? Har ingen beskrivning till abu rök Garcia och hittar inte när jag googlar.
Hoppas någon har erfarenhet och kan hjälpa mig
-
En ABu rök funkar bäst till fisk. Det är en liten låda som du lägger spån (enris) i botten av och eldar med t-sprit under.
Du kan kolla med Weasel här, så kan dom säkert röka till dig
-
Tack Skogsnatt.
Jag provade röka ett lår i röklåda, det tog en j...la tid :P Tre gpnger fick jag fylla på bränsle. Det kan ju bero på att det både regnade och blåste ;D
Tack för tipset om Weasel men hon bor ju långt från Malmö trakten. Blir lite väl långt att köra för den mängden harar (6 sadlar och 15 lår).
Det borde ju finnas något närmare, tycker jag.
Det är ju extra förargligt att dessa krav kommer nu - jägarna har ju varit undantagna tidigare. I somras rökte jag tuppar på samma ställe. Det blev jättegott.
-
Bygg en egen rök!
-
Glöm ABU-rök. Duger till aborre metad vid bryggan. Om du bor nära Malmö skulle jag föreslå att du lämnar in ditt vilt till: Skånerökeriet Chark. AB. Produktv. 1. 246 43 LÖDDEKÖPINGE. Tel: 046-70 98 70. De har tyvärr ingen hemsida. Jag har lämnat mycket vilt där och jag har alltid blivit nöjd.
-
Glöm ABU-rök. Duger till aborre metad vid bryggan. Om du bor nära Malmö skulle jag föreslå att du lämnar in ditt vilt till: Skånerökeriet Chark. AB. Produktv. 1. 246 43 LÖDDEKÖPINGE. Tel: 046-70 98 70. De har tyvärr ingen hemsida. Jag har lämnat mycket vilt där och jag har alltid blivit nöjd.
Jo det är ju precis vad jag försökte. Har använt de i många år men nu från o med jan 2012 måste allt kött, även från jakt, vara veterinärbesiktigat!
Tyvärr!!! :'( :-\ >:D
De är ju jätteduktiga och resultatet blir ju underbart!
Det är ju inte klokt, tycker jag. Det har alltid funkat men nu har inte jägare någon dispens längre!!! Så det finns väl inga rökerier som törs ta emot längre.
Eller har någon tips på någon som tar emot.
-
Du får hitta ett rökeri som inte säljer kött. Det är ju fullt tillåtet att äta och röka kött som inte är veterinärbesiktigat, det får bara inte säljas. Och numera får man inte sälja kött om det varit icke-veterinärbesiktigat kött i samma lokal, som jag förstått det, och det är därför det blivit svårare att få hjälp med slakt och rökning.
-
Var i skåne bor du (jag kan röka både kall och varmrökt )
-
Var i skåne bor du (jag kan röka både kall och varmrökt )
Var bor du själv? Ger du lite tips om hur man kallröker? ;)
-
Var i skåne bor du (jag kan röka både kall och varmrökt )
Jag bor i Arlöv som liggen i Burlövs kommun, mitt mellan Malmö & Lund
-
Jo det är ju precis vad jag försökte. Har använt de i många år men nu från o med jan 2012 måste allt kött, även från jakt, vara veterinärbesiktigat!
Tyvärr!!!
De är ju jätteduktiga och resultatet blir ju underbart!
Det är ju inte klokt, tycker jag. Det har alltid funkat men nu har inte jägare någon dispens längre!!! Så det finns väl inga rökerier som törs ta emot längre.
Eller har någon tips på någon som tar emot.
Jösses...det visste jag inte. Var ett tag sedan jag lämnade in där. :o