Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Jonas från Backfors skrivet 30 dec-11 kl 16:30

Titel: Röka fårhjärta
Skrivet av: Jonas från Backfors skrivet 30 dec-11 kl 16:30
Hade tänkt röka lite fårhjärta för första gången och funderar lite hur länge ni brukar hänga det innan rökningen? Brukar hänga fåret ungefär 5-6 dagar men det kanske är annorlunda med hjärtat? Slaktade igår och har nu allt på mörning, så om jag ska göra på nåt annat sätt vill jag gärna veta det så snabbt som möjligt :)
Titel: SV: Röka fårhjärta
Skrivet av: Skogsnatt skrivet 10 jan-12 kl 08:17
Du behöver inte hänga hjärtat alls. Om du hänger det i 5-6 dagar, så kommer det att bli torrt och dåligt. Ner med det i frysen eller rök ganska omgående
Titel: SV: Röka fårhjärta
Skrivet av: Jonas från Backfors skrivet 10 jan-12 kl 10:35
Du behöver inte hänga hjärtat alls. Om du hänger det i 5-6 dagar, så kommer det att bli torrt och dåligt. Ner med det i frysen eller rök ganska omgående

Tack för svar men dock lite sent. Hjärtat fick hänga 3 dagar och sen fick jag reda på att det helst bör frysas efter ett dygn. Men men, vi får se hur det blir, nu ligger det i frysen iaf.