Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Henrik Uddemar skrivet 11 dec-11 kl 15:59
-
Jag funderar på att köpa en kvarntillsats till vår matberedare för att mala eget mjöl.
Har inget eget spannmål men det finns många som odlar här i närheten, även vete!
Kvarnen som jag funderar på är den här:
http://www.bosch-eshop.com/eshop/bosch/se/artikel-se-461235.htm (http://www.bosch-eshop.com/eshop/bosch/se/artikel-se-461235.htm)
Finns någon här som har erfarenhet av den?
Om möjligt, någon som har annat tips på kvarn eller metod att mala.
Har provata att mala med rivtillsatsen på matberedaren/köttkvarnen men det blir lite grovt och tar lång tid.
-
Vad jag har förstått så får köksmaskinen slita hårt med sådan tillsatts.
Mina undersökningar och telefonsamtal har hövertygat mig att köpa en med kvarnstenar.
Antingen av märket hawo.
http://www.hawosmill.com/index.asp (http://www.hawosmill.com/index.asp)
Eller av märket komo.
http://www.hemmakvarnen.se/catalog/# (http://www.hemmakvarnen.se/catalog/#)
-
Har en annan (äldre) modell till matberedaren och den är helt okej. Man borde dock ha hörselskydd. Har malt en del säd, men inte särskilt regelbundet. Tror den har har hållit i närmare 20 år.