Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Elmi skrivet 01 okt-06 kl 15:11

Titel: Mjölksyra djupfryst?
Skrivet av: Elmi skrivet 01 okt-06 kl 15:11
Hej!

går det att mjölksyra djupfrysta grönsaker?

Mvh Lina
Titel: Re:Mjölksyra djupfryst?
Skrivet av: Anders skrivet 01 okt-06 kl 18:50
Mjölksyrajäsning liksom nedfrysning är två metoder för att förhindra förruttnelse och båda är metoder för att spara livsmedel för senare behov. Eftersom mjölksyrebakterierna förbrukar socker under syrningsprocessen och sockret är intakt i nedfrusen form så går det alldeles utmärkt att syra djupfrysta grönsaker. Förutsatt att det finns tillräckligt med socker och mjölksyrabakterier efter och kanske även under upptiningsfasen.

Visserligen kanske syrade grönsaker smakar gott, men om man frusit ner grönsaker på ett bra sätt så torde nog dessa vara att föredra framför syrade.

Har frysen din pajat så kan det ju vara vits med syrning. Eller om du kört ihjäl en älg och måste få plats med denna i frysen. Och andra sidan kan ju även kött syras.

Men varför denna fråga?
Titel: Re:Mjölksyra djupfryst?
Skrivet av: Elmi skrivet 02 okt-06 kl 12:37
...för att min hulda moder frös ner alla bönor i stället för att syra dem. och vi gillar mjölksyrat bättre(tack torsten:)! jag mjölksyrar det mesta numer, det är så vansinnigt spännande att se hur det blir!
Titel: Re:Mjölksyra djupfryst?
Skrivet av: Anders skrivet 02 okt-06 kl 20:28
Ok, det var så jag trodde. Du har blivit mjölksyreberoende.  ;) ;)
Titel: Re:Mjölksyra djupfryst?
Skrivet av: johena skrivet 08 okt-06 kl 11:54
japp. mumma:)