Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Neiklot skrivet 21 nov-11 kl 16:27
-
Någon som provat att röka vildsvinskött?
-
inte kött så men vildsvinskorv har jag rökt ;)
http://www.alternativ.nu/index.php?topic=123133.msg1123521#msg1123521 (http://www.alternativ.nu/index.php?topic=123133.msg1123521#msg1123521)
-
Jag har ätit rökt vildsvins kött sjuuukt gott. men kan ha att göra med att jag älskar alla sorters vilt kött och har en nästan läskig dragning till alla sorters rökta livsmedel.
-
Jadå, det är supergott :) Vi har lämnat in för rökning flera gånger.. till jul är det perfekt.
-
Kallrökt vildsvinsskinka slår det mesta!
-
Javisst. Rökt vildsvin är helt utmärkt, det funkar både med varm och kallrökt. En sak man dock skall hålla koll på är att det verkligen är tagit och anlyserat ett trikinprov. Det är nämligen stor risk att trikinerna klarar rökning och det innebär att man får dem i sig, med mindre trevlia problem som följd
-
Man ska alltid trikinkolla vildsvinskött. Trikinerna lär dock inte överleva en korrekt utförd varmrökning. Köttet värms då upp till ca 60 grader och då överlever inga trikiner.
-
Man ska alltid trikinkolla vildsvinskött. Trikinerna lär dock inte överleva en korrekt utförd varmrökning. Köttet värms då upp till ca 60 grader och då överlever inga trikiner.
Jag rekommenderar att du läser din hemläxa igen. Ca 60 grader är absolut inget säkert skydd mot trikiner. Som en liten illustration av detta kan man nämna att ballongararen Andreé med sällskap med stor sannolikhet dog av trikiner från undermåligt tillagat isbjörnskött
-
Citat frånsmittskyddsinstitutet (http://www.smittskyddsinstitutet.se/sjukdomar/trikinos/):
Försiktighet bör iakttas vid förtäring av obesiktigat vildsvins- och björnkött. Trikiner avdödas vid upphettning av kött till minst 68°C. Beroende på djurslag fungerar djupfrysning olika och är inte en helt säker metod. Djupfrysning fungerar inte heller mot den frysresistenta formen (T. nativa) som även den kan finnas hos vilda djur i Sverige.