Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Aka von Kebnekajse skrivet 19 nov-11 kl 10:45
-
hej, någon som vet hur jag gör när jag vill torka kött.
jag har en litten bit rått lamm i kyllen som jag inte vill äta upp nu, kom på att man kan torka men vet inte hur man gör, skulle hälst vilja lufttorka utomhus.
Någon som har tips?
-
jag är ingen expert på lufttorkning.
Läste en del om de på lite olika forum när ja skulle göra de själv för att ha som vandrings snacks.
De verkar vara fel årstid att göra de på just nu, antagligen för fuktigt ute.
Har för mig jag läste mest om folk som ansåg att vinter/våren är absolut bäst.
De slutade iaf med att jag skar min kött bit i skivor och torkade de i ugnen till mer beefjerky stil.
Med ett full gott resultat.
Är du sugen på just luft torkning utomhus tror ja dock tyvärr de är fel tid att göra det.
Men jag är som sagt ingen expert.
-
Kan man torka vilket kött som helst eller är det bara lamm som gäller?
-
Borde väll gå kött som kött det går ju luft torka skinka .
-
Jag har skrivit lite om lufttorkning av kött här: http://matochpolitik.blogspot.com/2010/03/grunderna-for-lufttorkning-av-hela.html (http://matochpolitik.blogspot.com/2010/03/grunderna-for-lufttorkning-av-hela.html)
-
Jag har skrivit lite om lufttorkning av kött här: [url]http://matochpolitik.blogspot.com/2010/03/grunderna-for-lufttorkning-av-hela.html[/url] ([url]http://matochpolitik.blogspot.com/2010/03/grunderna-for-lufttorkning-av-hela.html[/url])
Tack för den länken .
-
hej tack för svaren det slutade ändå med att jag torkade i ungnen.