Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: fräsen skrivet 13 nov-11 kl 17:21
-
Nu har vi provätit av både den inlagda gurkan och pickelsen och det smakar lite väl mkt ättika.
Jag har gjort precis som receptet, använt rätt styrka på ättikan osv.
Vågar man minska på ättikan till förmån för vatten nästa år?
-
Öka hellre mängden salt och socker, eller prova ett annat recept.
-
Öka hellre mängden salt och socker, eller prova ett annat recept.
det är två olika recept jag använt.
picklesen låg i saltbad 1 dygn innan jag gjorde själva inläggningen.
-
Var har du hittat recepten? Pickles har jag aldrig gjort, däremot bostongurka enligt "rutiga kokboken". Upplevde att ättiksmaken blev för framträdande, vilket botades helt av en matsked honung i andra försöket.
-
Svaret är oftast mera socker. Provsmaka lagen så kan man testa sig fram till vad som blir lagom.