Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Feffe skrivet 10 nov-11 kl 17:23
-
Hej,
Nu är det dags att buteljera vår cider. Eftersom den kommer att vara lätt kolsyrad (förhoppningsvis...) tänker jag att det behöver vara flaskor som tål trycket, dvs cider/champagne/öl/läskflaskor. Öl- och läskflaskor försluter jag enkelt med kapsyl, men helst vill jag ha champagneflaskor, som jag dessutom kan få tag i gratis. Dock återstår förslutningsproblemet; champagnekorkar. Problemet är tudelat;
1. Champagnekorkar växer inte på träd, inte heller på Gotland eller på internet, så vitt jag kan hitta; så var hittar jag champagnekorkar av naturkork?!?
2. Hur får jag i dessa korkar i flaskorna, de är ju mycket större än hålet :-) Har fått tag i en vinkorksapparat (se bifogad bild). Kan den användas för champagnekorkar också?
Tacksam för hjälp!
/Feffe
-
Det finns ju champagnekorkar i plast att bara trycka i. Kika in på tex humle.se så hittar du vad du söker. Där finns det även grimmor.
Men du kan Även ta en vanlig kork och trycka ner halvvägs, och surra fast den med ståltråd.
Champagnekorkar går det även att sätta på kronkapsyker på, dock är de 29mm istället för 26mm.
-
Jo, jag har sett de i plast, men de är så...plastiga. Jag vill ha riktiga korkar med känsla :P