Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Halte skrivet 09 nov-11 kl 21:54

Titel: DIN kunskap behövs i Handboken!
Skrivet av: Halte skrivet 09 nov-11 kl 21:54
Handboken är en kunskapsbank för självhushållning och där står redan mycket matnyttig information, men inom ämnet "Bröd" är det än så länge inte så utbyggt. Din hjälp behövs för att fylla på med information. Alla kan skriva i Handboken efter att ha registrerat sig och all information är välkommen, stort som smått! Så ta chansen att hjälpa till att bygga en svensk självhushållar-bibel!

 >> Till "Bröd" i Handboken (http://handbok.alternativ.nu/Mat/Bröd)
 >> Till Handbokens startsida (http://handbok.alternativ.nu)
Titel: SV: DIN kunskap behövs i Handboken!
Skrivet av: lädertommy skrivet 12 nov-11 kl 21:47
Jag kan inte skriva tips eftersom jag inte vet vad jag ska tippsa om. Men jag har jobbat som bagare och konditor. 1976-1986. så om ni ställer en fråga så kanske jag kan svara. jag bakar fortfarande men endast till husbehov.
Titel: SV: DIN kunskap behövs i Handboken!
Skrivet av: Halte skrivet 12 nov-11 kl 21:51
Hejsan!
Några brödrecept kanske? Det är ju en alldeles utmärkt punkt i en självhushållningshandbok! Roligast skulle ju vara om du registrerade dig och skrev in dem själv, men i annat fall kan du skriva in dem här så kan jag lägga in dem i handboken.
Titel: SV: DIN kunskap behövs i Handboken!
Skrivet av: lädertommy skrivet 12 nov-11 kl 22:01
Bröd receot står i alla kokböcker. Jag personligen tycker om rågbröd. En viktig del i baket är att bearbeta degen ganska länge. Det är ju något som är väldigt jobbigt men en elektrisk degblandare underlättar jätte mycket.
Titel: SV: DIN kunskap behövs i Handboken!
Skrivet av: Halte skrivet 12 nov-11 kl 22:12
Bröd receot står i alla kokböcker. Jag personligen tycker om rågbröd. En viktig del i baket är att bearbeta degen ganska länge. Det är ju något som är väldigt jobbigt men en elektrisk degblandare underlättar jätte mycket.
Jo det är ju sant.. Det är väl om man har några lite annorlunda recept på lager kanske? Jag har gjort så under recept på fisk.. Har börjat lägga ut recept på braxen, en fisk som jag är mkt förtjust i men som i dagsläget nästan räknas som skräpfisk