Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: vallar-elin skrivet 08 nov-11 kl 18:02

Titel: mala kött, vilket håll på kniven?
Skrivet av: vallar-elin skrivet 08 nov-11 kl 18:02
Jaa.. funderar bara på om jag gör ngt fel.. Visst skall väl kniven sitta så att den flata sidan är mot hålskivan?
Vår gammel-assistent verkar ha gett upp mina sista malningar (kniven alltså) så lånade svärföräldrarnas och den leve om som f-n så jag fundera om jag satt ihop den fel.. Den är inte lika kraftig som assistenten, men splitt ny och de är rädda om sina grejer så jag vill inte pajja nåt  ;)
Titel: SV: mala kött, vilket håll på kniven?
Skrivet av: Existens? skrivet 08 nov-11 kl 18:04
Ja, flata sidan mot hålskivan.
Titel: SV: mala kött, vilket håll på kniven?
Skrivet av: vallar-elin skrivet 08 nov-11 kl 18:06
grejt, tack! Då är det bara maskinen som lever om av sig själv  :)
Titel: SV: mala kött, vilket håll på kniven?
Skrivet av: Temeriaire skrivet 24 nov-11 kl 22:53
Om du har kniven och hålskivan lösa så kan du lägga ihop dem mot varandra och titta "mellan" dem. Det ska inte synas nåt ljus mellan, utan de ska ligga helt tätt emot varandra, annars är det läge att slipa, och då planslipas både kniven och hålskivan.