Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Anette skrivet 08 nov-11 kl 12:39

Titel: Råbiff av lamm?
Skrivet av: Anette skrivet 08 nov-11 kl 12:39
Jag är väldigt förtjust i råbiff men det var evigheter sedan jag åt det.

Nu undrar jag om man skulle kunna göra råbiff av lammfärs? Man kan ju ha lammköttet lite blodigt så det kan väl inte vara farligt.

Tillbehör: hackad lök, kapris och fina små vaktelägg :)
Titel: SV: Råbiff av lamm?
Skrivet av: Lasse46 skrivet 08 nov-11 kl 16:49
Det är väl klart att du kan göra råbiffav lammkött. Har några libanesiska vänner som gör en libanesisk variant av råbiff "Kibbeh Nayyi" (med reservation för stavning) som består av malt lammkött, riven lök och burghul samt kryddor (salt, kryddpeppar, kanel och muskot). Serveras med hackad lök, citronklyftor och salladsblad typ cikoria eller bindsallad, som används som sked att äta med, praktiskt med ätbara skedar, sparar disk också.

Lasse
Titel: SV: Råbiff av lamm?
Skrivet av: Anette skrivet 08 nov-11 kl 18:30
Åh vad bra, tack för svar. Spelar det någon roll vilken del av lammet man tar?