Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: mazze skrivet 04 nov-11 kl 12:29
-
Hur helsteker man en kalkon i ugnen utan att bröstet blir torrt?
-
ös på spad ofta.. eller använd en stekpåse.. folie kan funka bra..
längtar själv tills det är dags för kalkonslakt..då ska det fyllas med äpple o plommon ;D
-
Jag längtar tills jag skaffar kalkoner till våren/sommaren! :-[
-
Man kan smeta kryddsmör under skinnet på kalkonen, blir en härlig smak också.
Eller så kan man ha stekpåse som redan har nämnts.
-
Var får man tag på en stekpåse till en kalkon på 8-10 kg ???
-
Prova med "stekfolie", drapera.. Får du in den i elektrisk ugn eller får du elda i bakugnen?
-
Jag brukar fylla kalkonen med en blandning av äpple, katrinplommon, grädde, lämpliga kryddor/örter, innankrås och vitt bröd. Ibland spetsar jag stuffingen med någon alkoholhaltig dryck ;) Jag har aldrig använt vare sig stekpåse eller folie, däremot knyter jag ihop fågeln så ben och vingar inte spretar.
Jag har faktiskt aldrig lyckats med att få fågeln torr, men det kanske är mer tur än skicklighet ::)
Eller så beror det på att jag har fött upp fåglarna frigående här hemma....
-
Hur helsteker man en kalkon i ugnen utan att bröstet blir torrt?
Jag såg på tv. Där täckte det bröstet med späck från gris. Först gick kalkonen i ugnen och fick lite färg, sen togs den ut och späcket las på och "nålades" fast. När det var en 20 min kvar av tiden i ugnen så togs späcket bort för att ge bröstet lite mera färg.
Det var de däringa danska bröderna som lagade mat.
-
Idag slaktades det kalkon. Lättplockade och fina,lagom stora 5-7kg ungefär,har inte vägt. Ca8mån bronzekorsningar. Hur länge behöver de hänga?