Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: galdur skrivet 17 okt-11 kl 12:46
-
Har nyss gjort en gryta på dovhjortskött och tycker att köttet smakar metall! :-X :-\ Vid 2 andra tillfällen då jag tillagat dovhjort har jag även då tyckt att det smakar metall, min man känner inte att det gör det! Kan tillägga att jag INTE är gravid ;D Denna gången plus en av de andra gångerna hade köttet varit fryst och en gång var det färskt kött.
Är det kanske bara så att dovhjort och mina smaklökar inte trivs ihop? :-\ Eller är jag en usel dovhjortsköttkock? ::)
-
Svenskt eller importerat kött? Har du/ni eller någon du känner skjutit det så du kan kolla hur slaktkroppen hanterats?
Kan det vara så att kroppen inte varit tillräckligt urblodad och det funnits gammalt blod i köttet (dvs ej köttsaft)? Borde kunna bli så om man käkar dovhjort från hägn som skjutits på håll i huvud/nacke och inte avblodats. Normalt jagade djur som skjutits i hjärtat/lungan brukar vara urblodade i brösthålan.
Bara min spontana tanke.
-
Det är svenskt kött. Dom två första var en kompis som skjutit och styckat, han har varit jägare i 15 år och detta senaste var en kompis till min kusin som skjutit och styckat han har jagat i minst 10 år. Alla djuren var vilda dvs har inte gått i hägn. Har pratat med förstnämda jägaren om detta och blivit lovad en middag hos honom för att se om det smakar metall även när han lagar till det! ;D Har ätit och tillagat mycket vilt och kan inte minnas att jag tyckt tex älg, rådjur eller vildsvin smakat metall! Trist är det men jag tror att det är mina smaklökar som bråkar eftersom mannen inte tycker det smakar metall och han är super känslig på om mat smakar udda! Tack för dina funderingar!
-
Som av en slump blev jag bjuden på ytterfilé från dovhjort härom dagen. Med denna tråd i bakhuvudet kände jag efter om jag kunde förnimma en smak av metall, och visst gjorde jag det. Eller i alla fall, jag kände en smak som kunde tolkas som metallisk om man tänkte på det viset....