Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: geirh skrivet 20 sep-06 kl 20:25

Titel: lammehjerter
Skrivet av: geirh skrivet 20 sep-06 kl 20:25
Jepp. Da var årets første lammehjerter lagt i marinade.
Nå skal de ligge i marinaden i nesten 48 timer, for så å stekes i ovnen i 45-60 min.

En stor delikatesse som er undervurdert av mange.
Titel: Re:lammehjerter
Skrivet av: Totto skrivet 22 sep-06 kl 09:09
Vad har du för marinad? Efter ugnsstekningen, äter du det direkt och varmt eller kallt ?och vilka tillbehör?
Titel: Re:lammehjerter
Skrivet av: geirh skrivet 25 sep-06 kl 12:35
Marinaden er ganske standard. Olivenolje, balsamico, salt, pepper, hvitløk.
Spises varm direkte, eller kald dagen etter med senep og tomater.
Tilbehør er gjerne ovnstekte poteter (enkelt å lage).

Dette er helt fantastisk kjøtt. Ved å mørne det lenge nok får man et måltid som kan spises med tre-kniv. Hjerte er sterkt undervurdert som mat. Her i Norge får man hjerter for 25-30 kr/kg.
Barna spister heller hjerte enn lår.

Bare husk å rense de riktig for blodrester. Det ligger som oftest mye koagulert blod i hjerte-kammerne. Kutt hjertet opp på langs for å forenkle rengjøringa.