Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Kanin-Eva skrivet 02 okt-11 kl 12:34

Titel: Egen yoghurt
Skrivet av: Kanin-Eva skrivet 02 okt-11 kl 12:34
Jag har hittat en beskrivning på hemgjord yoghurt som jag gärna vill prova. Jag har ingen egen mjölkproduktion eller tillgång till färsk mjölk utan får förlita mig på köpemjölk.

Vad jag undrar över är vilken yoghurtkultur jag kan börja med. Är vanlig turkisk yoghurt levande så jag kan bygga vidare på den? Eller måste jag köpa en kultur från början? Så snart jag fått igång en kultur kommmer jag förstås att använda den som start för nästa laddning?

/Eva
Titel: SV: Egen yoghurt
Skrivet av: rapchic skrivet 02 okt-11 kl 12:43
jag gör då egen soyghurt på köpesoyghurt, inte helt samma sak men man kan ju alltid pröva.  :-[
tänkte att båda är nog lika mkt uppvärmda, om man nu gör det med yoghurt/soyghurt.
däremot fick jag testa olika märken för att hitta det som funkade bäst/var godast.

ajja det jag tänkte säga var, testa med köpe yoghurt, fast i mindre mängd.
Titel: SV: Egen yoghurt
Skrivet av: kurt skrivet 02 okt-11 kl 14:33
Alla yoghurter man köper är levande. Pastörisera mjölken genom att värma till 90 grader, kyl till 40 grader och ympa med köpeyoghurt. Inkubera över natt i termos eller ännu hellre mattermos.
Titel: SV: Egen yoghurt
Skrivet av: Travelerhorses skrivet 12 okt-11 kl 07:33
Jag använde en liten burk köpe yoghurt o det blev bra.
Jag fick dock låta allt ligga o rinna av då det var för rinnigt för min smak .