Alternativ.nu
Djur => Andra fjäderfän => Ankor och myskankor => Ämnet startat av: mel_m skrivet 30 sep-11 kl 20:16
-
Vi har börjat slakta våra myskankor. Men upptäckte att ev anka hade en väldigt konstig lever... stor och gul... Någon som kan tala om vad det är? Har den någon sjukdom? Går den att äta ändå?
Tackar för svar!
-
Det kan inte vara så att den hade fettlever?
-
Vad betyder det då?
-
Du kan inte lägga in en bild? Hur gammal var ankan? Var den fet i övrigt? Jag gissar också på fettlever, särskilt om den var lite äldre och fet för övrigt.
Om det är fettlever så är fågeln ofarlig att äta, men jag skulle inte äta levern, även om det är så en väldigt fin (dyr) gåslever ser ut.
-
Ankan skulle snart bli 4 månader. Och var inte särskilt fet. 1250gram.
-
Att levern är "överfet"... ::) Vad för mat har ankan fått? Har de fått mtýcket mumsig fet mat? Om det är fettlever så behöver ni som sagt nog inte vara oroliga för att äta ankan iaf. Det finns något som kallas "foie gras" ... Gås/anklever där man enkom tvångsmatat djuren för att få levern att växa och bli fet. :-\
Såhär ser foie gras ut.
(http://www.biztrademarket.com/User/177794/bb/goose_liver_vacuum2_mto.jpg)
(http://falskmat.files.wordpress.com/2011/05/foie-gras.jpg)
Och dessa länkar/film visar hur den blir till för de som vill veta. :-\ *varning*
http://parttw0.blogspot.com/2011/06/foie-gras.html (http://parttw0.blogspot.com/2011/06/foie-gras.html)
http://www.naracampaigns.org/foiegrascampaign.html (http://www.naracampaigns.org/foiegrascampaign.html)
French Foie Gras (http://www.youtube.com/watch?v=dtN5LoM-ZNQ#)
-
Ankan har gått ute och jag har i stort sett bara gett säd...havre. Inte särskilt mycket fet mat... ibland har dom väl fått någon överbliven pannkaka. :)
Tack för svaren! Så man kanske inte behöver slänga levern då?
-
Levern såg typ ut som på bilderna.... :/ Skönt att veta att det inte är fel på den. Men usch att dom tvångsmatar djuren! Vågar inte titta på länkarna, lär få men för livet!
-
Att levern är "överfet"... ::) Vad för mat har ankan fått? Har de fått mtýcket mumsig fet mat? Om det är fettlever så behöver ni som sagt nog inte vara oroliga för att äta ankan iaf. Det finns något som kallas "foie gras" ... Gås/anklever där man enkom tvångsmatat djuren för att få levern att växa och bli fet. :-\
Såhär ser foie gras ut.
([url]http://www.biztrademarket.com/User/177794/bb/goose_liver_vacuum2_mto.jpg[/url])
([url]http://falskmat.files.wordpress.com/2011/05/foie-gras.jpg[/url])
Och dessa länkar/film visar hur den blir till för de som vill veta. :-\ *varning*
[url]http://parttw0.blogspot.com/2011/06/foie-gras.html[/url] ([url]http://parttw0.blogspot.com/2011/06/foie-gras.html[/url])
[url]http://www.naracampaigns.org/foiegrascampaign.html[/url] ([url]http://www.naracampaigns.org/foiegrascampaign.html[/url])
French Foie Gras ([url]http://www.youtube.com/watch?v=dtN5LoM-ZNQ#[/url])
Fattar inte hur de kan låta de stå i småbås som de inte änns kan vända sig i och sen tvångsmatar de på det viset!! :'( >:(