Alternativ.nu
Djur => Höns => Övrigt om höns => Ämnet startat av: Nils i torpet skrivet 30 sep-11 kl 14:49
-
Ska slakta en ungtupp i eftermiddag tillsammans med några nyfikna vänner. Ivriga som vi är skulle vi vilja äta den redan ikväll. Men som jag förstått det så är hängningen (40 dygnsgrader) viktig, men finns det något sätt att få den mör snabbt, typ koka den i några timmar extra istället för tills den är färdig?
Tacksam för snabba svar för nu ska yxan ut och slipas!
Mvh
//Nils i torpet
-
Jag hängde inte min alls, bara lagade o åt .Min tupp var ca ett år o det enda som var segt var själva låren faktiskt .Men var noga att ta bort den sega hinnan under huden .
-
Jag hänger aldrig några tuppar lr hönor. Det äldsta jag ätit har varit en lohmannhöna på ca 6-7 år. Hon kokades det soppa på. Tror hon fick stå i ca 9 timmar och koka men när det var klart så var inte köttet det minsta segt utan jättemört och fint på alla delar av kroppen. En ungtupp behöver du allt annat än koka i 9 timmar. ;D Där räcker det tills köttet går att lossa från benen ordentligt, sedan så kan det ju puttra på en liten stund till. =)
-
Tack för era snabba svar!
Brukar ni flå eller plocka dom innan tillagning då??
-
Jag flådde men min var ju dubbelt så gammal .
-
Om de ska vara i gryta så brukar jag flå dem. Om i ugn t.ex. brukar jag ha kvar skinnet, ger ett mycket saftigare kött då. Blir lätt torrt annars trotts folie på tycker jag.