Alternativ.nu
Djur => Får => Fårslakt & tillvaratagande => Ämnet startat av: emmapemma skrivet 20 sep-11 kl 18:09
-
Vi har ett gäng med gutelamm som ska slaktas, jag har hört att om tackorna börjar brunsta så kan det bli dålig smak på köttet?
Är det någon som har erfarenhet eller kunskap om detta?
//emma
-
Ja, och nej. Baggköttet får ingen konstig smak vid brunsten.
-
Vallhunden, får tackköttet någon konstig smak vid brunst?
-
Nej!
-
Vad menar du men ja och nej finns det en risk? ???
-
Tror hon menar att Ja - hon har erfarenhet av detta, och Nej - ingen smak. :-)
-
Tack för tolkningen, daniel70 ;D ;D
-
Tack :)
-
Bagglamm är inga problem, äldre baggar kan få en mer distinkt smak.
-
Vi har aldrig haft problem med "baggsmak" varken på äldre baggar eller bagglamm. Men ett par år så sparade vi små tacklamm för senare slakt på senhösten. 2ggr. så märkte vi att köttet smakade f-n. blääää. kunde det vara så att de var brunstiga? Våra suggor luktade i alla fall skunk i samband med grisningen. Något liknande kanske händer med tackor.
-
Jag har annan erfarenhet av baggkött. Tycker att en bagge som precis blivit insläppt till tackorna smakar lite "bagge" om man slaktar honom precis nr han håller på som värst. Om baggen däremot gått med flocken hela tiden(eller en längre tid) är det inga problem. Är mest när den "tokbrunstar" efter en tid utan tackor som de får dålig smak.
-
Vet inte om jag har fel,men är det inte tackorna som är brunstiga?