Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: bjungan skrivet 06 sep-11 kl 23:18
-
Är det någon som använt gelatin istället för pektin i marmelad/gele/sylt? Blir det någon smakskillnad?
-
Fruktgelè på mandeltårta har man ibland gelatin i gelèn.Prova och säg vad du tycker. Gelatin smakar ju inte nåt, Däremot undrar jag över om hållbarheten blir densamma, men vet inte.
-
För längre hållbarhet skulle jag kunna tillsätta konserveringsmedel exempelvis natriumbensoat.
-
Jo, fast gelatin är protein, så det konserveras annorlunda än kolhydrater som i pektin. Som sagt, vet inte. Frysa istället? Då håller det sig ju. Prova..
-
Gelantin är ju diverse gott som bland annat svål från gris. Själv tycker jag det är lite osmakligt att ha gris i sylten. Men det kanske bara är jag. :D Smaken lär ju inte påverkas. Men om det står ett tag kanske det härsknar. Vi lagrar ju inte animalier i månader i kylskåp.