Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: bjungan skrivet 06 sep-11 kl 23:18

Titel: Använda gelatin istället för pektin i marmelad
Skrivet av: bjungan skrivet 06 sep-11 kl 23:18
Är det någon som använt gelatin istället för pektin i marmelad/gele/sylt? Blir det någon smakskillnad?
Titel: SV: Använda gelatin istället för pektin i marmelad
Skrivet av: tinna.m skrivet 06 sep-11 kl 23:23
Fruktgelè på mandeltårta har man ibland gelatin i gelèn.Prova och säg vad du tycker. Gelatin smakar ju inte nåt, Däremot undrar jag över om hållbarheten blir densamma, men vet inte.
Titel: SV: Använda gelatin istället för pektin i marmelad
Skrivet av: bjungan skrivet 06 sep-11 kl 23:27
För längre hållbarhet skulle jag kunna tillsätta konserveringsmedel exempelvis natriumbensoat.
Titel: SV: Använda gelatin istället för pektin i marmelad
Skrivet av: tinna.m skrivet 06 sep-11 kl 23:37
Jo, fast gelatin är protein, så det konserveras annorlunda än kolhydrater som i pektin. Som sagt, vet inte. Frysa istället? Då håller det sig ju. Prova..
Titel: SV: Använda gelatin istället för pektin i marmelad
Skrivet av: vicky-g skrivet 02 okt-11 kl 17:17

Gelantin är ju diverse gott som bland annat svål från gris. Själv tycker jag det är lite osmakligt att ha gris i sylten. Men det kanske bara är jag.  :D Smaken lär ju inte påverkas. Men om det står ett tag kanske det härsknar. Vi lagrar ju inte animalier i månader i kylskåp.