Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Cyklisten skrivet 06 sep-11 kl 22:06

Titel: Osaltat margarin
Skrivet av: Cyklisten skrivet 06 sep-11 kl 22:06
Jag vill ha tag i osaltat fast margarin (inte flytande), men min butik har bara saltat. Finns det osaltat margarin och vilket märke är det i så fall?
Titel: SV: Osaltat margarin
Skrivet av: Storlyckans Anna skrivet 07 sep-11 kl 00:09
Måste det vara just margarin?
Osaltat smör har ARLA .
Titel: SV: Osaltat margarin
Skrivet av: christinag skrivet 07 sep-11 kl 03:27
Skulle kokosfett kunna vara ett alternativ? Palmin är osaltat.
Titel: SV: Osaltat margarin
Skrivet av: kurt skrivet 07 sep-11 kl 19:43
Har du tittat på bakmargarin/hushållsmargarin? Jag ser ingen praktisk anledning för dem att salta det? Man kan ju blanda matolja + smör och få en bregott liknande produkt.
Titel: SV: Osaltat margarin
Skrivet av: Cyklisten skrivet 07 sep-11 kl 20:04
Jag ska kolla i några flera butiker och se vad som finns. Det är tydligen ingen storsäljare.
Titel: SV: Osaltat margarin
Skrivet av: christinag skrivet 07 sep-11 kl 22:07
Alla vanliga hushållsmargariner och bakmargariner jag känner till innehåller litet salt. Ibland under 1% men i alla fall. Helt osaltade är de inte.

Det osaltade smöret är helt ok i smak men jag vet ärligt talat inte hur ett helt osaltat margarin skulle smaka  :-X
Titel: SV: Osaltat margarin
Skrivet av: tinna.m skrivet 07 sep-11 kl 22:18
Nu vet ju inte jag vad du ska ha det till, använder inte margarin själv, men om... det är för att ha på mackor kanske det duger med creme fraiche. Mycket gott och osten kasar inte av. Även syltmackor blir godare med CF. Osaltat!
Annars kanske du kan göra majonäs och ha på mackorna? Skippa saltet!  :)
http://www.tasteline.com/Recept/Bra_grund_recept_pa_majonas (http://www.tasteline.com/Recept/Bra_grund_recept_pa_majonas)
Titel: SV: Osaltat margarin
Skrivet av: Vildstjärna skrivet 17 sep-11 kl 09:14
Varför köpa fabrikshärdade transfetter som förstör kroppens celler när du kan köpa riktiga råvaror så som smör istället?

Margarin tillverkas av vegetabiliska oljor men för att man ska få vegetabiliska oljor i fast form måste de gå igenom vissa oetiska processer som exempelvis omestring, där bland annat transfetter bildas. Alltså transformerade fetter. Det säger ju sig själv att det inte kan vara hälsosamt.